2013. szeptember 22., vasárnap

Pisztráng , ahogy Sikaszón ettük


A legfantasztikusabb pisztráng-élményünk SIKASZÓhoz kapcsolódik.
Jó pár éve barátokkal jártunk arra, és bementünk egy helyre, ahol ki is foghattuk ( fotó lentebb) az áldozatokat, aztán a házi gazdasszony megsütötte nekünk tárcsán.


Egy fokhagymás tejfölt is kevert hozzá, talán ördögűzésre is jó lett volna, jól bezabáltunk.


Aztán mentünk tovább, olyan úton, hogy a pisztrángok a hasunkban elég rosszul érezték magukat, hajszálon múlott, hogy kibírták odabent :)

Mégis , ez olyan kellemes emlék mindannyiunknak, hogy sokszor emlegetjük, ha összetalálkozunk.


(Na itt a bizonyíték a  horgászásra.)


Tegnap vettem két pisztrángot, nézegettem ugyan a mandulás meg mindenféle recepteket, de akkor jött a sikaszói emlék:)

Besóztam, liszteztem és kisütöttem.  Főztem hozzá pár szem krumplit, és nem olyan nagyon erősre csináltam, de a fokhagymás tejföl se hiányozhatott.


Csak a fejek és a szálka maradt, a fejek a macskáké, a halszálkát ne tudom, talán kitűzzük a kóbor macskáknak:)

2013. szeptember 19., csütörtök

Nigella Dél-angliai csirkéje


Regisztráltam a http://nigellakonyvek.hu/  oldalra. Hetente küldenek egy receptet, aki elkészíti és e-levélben elküldi, azok között kisorsolnak minden héten egy Nigella szakácskönyvet.

A héten ez a csirkerecept volt a házi feladat. Főzni úgyis kell, mért is ne próbálkozzam....egy könyvet hátha ér:)

Így szól a recept: 

2 csirkecomb
min. fél liter tej
cayenne bors
liszt
1 tojás
sütőmargarin



 

A combokat elvágjuk és egy evőkanál sóval ízesített tejbe áztatjuk. Elég pár óra is, de lehet egész éjszaka is a hűtőben.
Áttesszük egy lábasba és feltesszük főni lassú tűzön.  Ha megfőttek a combok, kissé kihűtjük.

125 gr lisztet egy teáskanál sóval és a cayenne borssal összekeverjük, zacskóba tesszük és a combokat beleforgatjuk, rázogatjuk.
Egy tojást felverünk, és a lisztes húst , mint a rántott húsnál  megtojásozzuk.
Majd vissza a zacskóba és még egy réteg liszt kerül rá.

Kicsit szikkad, és a forró, nagyon forró margarinban megpirítjuk.



Igazából nem kell hozzá sok minden. Mint a mi rántott húsunk alternatíváját említik, de szerintem tévednek.
Mondjuk nálunk a rántott hús, mint olyan se sokat van terítéken, míg kicsik voltak a gyereke kinek volt kedve annyit mosogatni, inkább csak frissen jó, szóval az én konyhámban ritkán van no.

De hogy áztassam, megfőzzem és utána még panírozzam is, hát köszönöm, nem. 
Akkor inkább a sima mezei rántott.
Vagy van az a nem lehet abbahagyni nevű csirke, amit szintén zacskóban fűszeres lisztezünk és utána tepsi és sütő, oszt ámen.

Szeretem a Nigella műsorait, sokat ki is próbáltam a főztjeiből, fogok is, ez a kivétel:)

Köretnek sütöttem krumplit, az a másik, ami ritkán van minálunk, a sült krumpli, és elkészítettem a GABOJSZA  sült cékláját, ami szuper finom, még desszertnek is megfelelő lenne akár.

Most pedig következik a puding próbája, a kóstolás.




2013. szeptember 3., kedd

Boldog születésnapot !


Tegnaptól iskolás, és holnap lesz 7 éves.  Komoly nagylány.   Ami szépet csak kívánni lehet azt kívánjuk Neked  születésnapodra. Jó lenne többet találkozni, jó lenne, ha mi egyik utcában laknánk, Ti meg a  másikban, jó lenne...



Kb. 3 hónapos, karácsonykor készült a kép.


Ez meg nálunk  van, el akarták küldeni a gép elől:)


Hónapokig gurulva közlekedett...

A papa unokája:)


A zene az kell.



Spórolni tudni kell:) Meg öltözködni is:)

Nehéz volt kibogozni:)

Ez szintén a gurgulázós időkből.

Anyjával képeket nézegettek. 

A papával birkózni a legjobb dolgok egyike.


Lakodalomban voltak, és nem olyan volt, mint képzelte.

Ha rákattintotok ott ül a sok fiú között az ETO stadion padlóján.

Egy kis kakaós csiga mindig jól jön.

A kedvenc képen.

Nem tudom elég nagy betűkkel írni:  FAGYÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!






Most nyáron, vártuk a denevéreket. Kis késéssel megérkeztek:)

Munkára nevelés:) egész sokáig bírták, bár itt a Zsófié volt a kulcsszerep.