2015. január 27., kedd

Álruhában....


Nekem higgyetek, ne a szemeteknek, ez egy gofri. Kéne legyen:)



Kaptam egyszer e gy gofrisütőt, de olyan keveset használtam, hogy egy konyha rámolás alkalmával kiselejteztem.
A januári Vidék íze újság azonban csábító recepteket közöl. 
Valahol hasonlítanak picit az amerikai palacsintával,  megcsináltam a tésztát és megsütöttem serpenyőben.



Így készült a marcipános gofri palacsinta köntösben: 

3 dl tejet felforrósítunk és 20 dkg lereszelt marcipánt feloldunk benne. Hagyjuk kihűlni.
Egy tojás sárgáját és két egész tojás habosra keverünk 4 dkg cukorral és egy csipet sóval. Hozzákeverjük a marcipános tejet és 20 dkg lisztet.  Én önszorgalomból egy kis sütőport is tettem bele, mert a palacsintába kell.  De ha gofri lesz akkor nem kell bele.
Habbá verjük az egy  tojás félretett fehérjét egy csomag vaníliás cukorral és a tésztába keverjük.
És megsütjük. 


Itt málnaöntet van mellé, de befőttel, vörösboros meggyel is kiváló.
Desszertnek, vacsorára, vagy egy kiadós leves után második fogásnak is megteszi.

2015. január 3., szombat

A nagy munka

 A végeredmény kis része:)


Felénk forrázzák.


Aztán fellógatva perzselik.




Majd bent asztalon szétszedik.


A húsvéti sonka.


A kolbász darálással kezdődik.


Aztán ízesítik sóval.....


...fűszerezik paprikával, borssal, fokhagymával.


Összekeverik jó alaposan:)


És betöltik.


Megfőtt a hurkának való.


Sül a zsír.


Kész a hurka.

Majd elfelejtettem: ettünk is.  Reggelire sült májat. A hagymás vér most elmaradt. 
Ebédre pecsenyét krumplival, savanyúval.
Vacsorára orja levest csigatésztával, töltött káposztát, sült hurka, kolbászt.





Ilyen likacsos lett a tegnapi kenyerem:)


Ez meg a ráadás:  Lucifer napfürdőzik.