2012. október 14., vasárnap

Szárnyát vagy a combját ?


Gyengélkedik a fényképezőm, de ez annyira jó , hogy megpróbálkoztam...
A Nők Lapja Konyha utolsó számából a recept.  Mint olcsó csirkecombok ajánlják, hááát.... nem tudom mennyire általános a gyömbér, a narancslekvár és a szójaszósz egy átlagos család kamrapolcán. Azt sem, hogy annyira olcsó lenne  beszerezni, de néha áldozhatunk a finomabb falatokért ennyit.

Hozzávalók: 10 db alsó csirkecomb
3 evőkanál méz
4 evőkanál szójaszósz 
3 evőkanál narancslekvár
1 cm friss gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors

Én kiegészítettem 1 evőkanál csililekvárral.

A combokat néhány órára vagy akár éjszakára is, a fenti anyagokból kevert pácban érleljük.

Az újság azt írja, pár evőkanál olajon, serpenyőben süssük alacsony fokozaton és fedő alatt a combokat.
Én sütőzacskóba öntöttem, csak aláhajtottam a száját.  Zacskóstul beletettem a fent látható vaslábasba, lefedtem és így sült , puhult bő egy órán keresztül.
Ekkor kiöntöttem a zacskóból és fedő alatt még 15 percig hagytam a sütőbe.

Krumplipürét és az utolsókból, paradicsom salátát  készítettem mellé.

Aki a csirkeszárnyakat szereti, annak ez biztosan ízleni fog. Aki szerint a szárnya csupa csont, na az próbálja ki a combját. Megéri.