2012. december 29., szombat

....a vége határozottan jó volt...

Az áldozat.

Csendélet:)

Megfürdettük.

Megvakarásztuk:)

Megsütögettük.

Szép tisztára lemostuk.

Megkóstoltuk.



Elfeleztük:)


Utánpótlásunk:)

Ügyesek:)

Meggyúrták:)

Aki korpa közé keveredik..... Juli és a fröccs:)

Egyedül nem megy:):)

Tekeredik.

Itt pedig a papa el lett varázsolva.

Figyeltek bennünket:)

2012. december 20., csütörtök

Gasztroajándék


Még tanulom ezt az új kedves fényképezőgépet.  Megküzdöttem a fénnyel és az üveggel , meg a vissza- tükröződéssel, talán  élvezhetőek lettek a képek.

Karácsonyi ajándék lesz ez a  SAVANYÚ TOJÁS CÉKLÁVAL.

Judit lányomék szoktak csinálni csak úgy unalmasan, fehéren. Talán a fűszerezése is más annak. 

1 literes üveghez írták a receptet, a Finomságok ajándékba című könyvben találtam.

425 gramm cékla vagy konzerv vagy megfőzzük és feldaraboljuk.
12 keményre főtt tojás
120 ml almaecet
120 ml víz
100 gramm barnacukor
1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
1/ teáskanál őrölt szerecsendió
1/ teáskanál őrölt fahéj
5-6 szegfűszeg egészben

A céklákat csöpögtessük le, és a levét tegyük félre.
A tojásokat  és a céklát tegyük egy tiszta 1 literes üvegbe.

Egy lábasba keverjük össze az ecetet , a vizet , a cukrot,  a cékla levéből egy keveset és a fűszereket. 
Forraljuk kb. 10 percig, majd öntsük a tojásokra, úgy hogy ellepje azokat.

Csukjuk le az üveget.  Ne tegyük el, hanem  a következő órákban párszor mozgassuk meg, hogy a lé mindenhol találkozzon a tojással, így szép rózsaszínre festi őket.

Hűvös, sötét helyen tároljuk, felbontás után 3 hónapig eláll a hűtőszekrénybe.