Jön a tavasz, vagy már itt is van, az ember könnyű ételekre vágyik. Ez olyan. Elkészíteni is könnyű, és nem gondolom, hogy megülné a gyomrot.
Hozzávalók:
2 közepes sárgarépa
1 kicsi vöröshagyma
3 evőkanál vaj
zöldfűszerek: zöldség zöldje, kakukkfű, kapor, turbolya, citromfű
10 dkg zsíros krémsajt
1 tojássárgája
1 ek mustár
só, bors
4 nagy szelet pulykamell (85 dkg volt, 6 szelet lett )
2,5 dl húsleves
4 ek száraz vermut
2 ek tejföl
Egy evőkanál v ajt megforrósítunk. A hasábokra vágott sárgarépát és a kockára vágott hagymát rátesszük, majd gyenge tűzön, fedő alatt megpároljuk. Kb. 10 percig.
A zöldfűszereket összekeverjük a krémsajttal, mustárral, tojássárgájával, sóval, borssal.
A pulykamell szeleteket megmossuk, megtörötljük, lefektetjük. Megkenjük a sajtos krémmel, rátesszük a zöldséget és szorosan feltekerjük, megtűzzük.
A megmaradt vajat felforrósítjuk, rátesszük a töltött roládokat és minden oldalukat átsütjük. Ráöntjük a levest, a vermutot és lefedve puhára pároljuk. Kb. 30 perc elég.
A tekercseket kivesszük, ha sok lenne a leve beforraljuk.
A pecsenyelevet összekeverjük a tejföllel és a húst visszatesszük.
Átforrósítva petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Szép is, finom is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nagyon mutatós lett!
VálaszTörlés