Két hete a pörkölthöz nem fogyott el a vadállat, jutott a hűtőbe is belőle.
Tegnap kivettem egy csomagot és kerestem hozzá receptet.
Egy nagyméretű könyvből választottam ezt:
Vaddisznóragu
4 személyre
75 dkg fiatal vaddisznó szegy vagy lapocka
2,5 dl száraz fehérbor
2,5 dl víz
2 ek borecet
1-2 babérlevél
1 ág kakukkfű
1 szegfűszeggel megtűzdelt vöröshagyma
0,7 dl étolaj
25 dkg vargányagomba
1,5 dl száraz vörösbor
2 dl tejföl
Főzés előtti napon a húst kockákra vágjuk. Megmossuk és egy mély tálba tesszük
Ráöntjük a fehérbort, a vizet, az ecetet.
Beletesszük a babért, a kakukkfüvet és a hagymát.
Letakarjuk, egy napra hűtőbe tesszük pácolódni.
Másnap a húst kiszedjük a pácléből, leszárítjuk.
Serpenyőben fél dl olajat hevítünk és átsütjük rajta a húst. Amikor barna lett felöntjük a leszűrt páclével és 1-2 óra alatt omlós puhára főzzük, pároljuk lassú tűzön.
Közben a gombát nagyobb szeletekre vágjuk és erős tűzön megpirítjuk.
Mikor megpuhult kiszedjük egy tányérba a húst. A levébe keverjük a tejfölt és a vörösbort, majd felére beforraljuk.
Visszatesszük a húst, a gombát, pár percig összerottyantjuk, és kész is van.
Forró tálra szedjük, zsemlegombóccal, áfonyával, párolt vöröskáposztával tálaljuk.
Amit én változtattam: Nem volt áfonyám, káposzta meg a Judit miatt szóba se jöhet semmilyen formában. Ezért a hús levébe tettem 3-4 evőkanál ribizlidzsemet, és csak a zsemlegombóc volt a köret.
Hááát, mit mondjak? Szuper volt ! A tíz ujjunkat is megnyaltuk utána.
Aki meg nem hiszi ? Az fogjon hozzá és főzze meg !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Vadat nem eszem, viszont látványra nagyon guszta
VálaszTörlésFelénk sok van. Sok kárt is csinálnak, és mivel a földből élünk, néha megesszük a vadhúst. Kellő tisztelettel.
VálaszTörlés