2010. július 22., csütörtök

Hideg zöldségleves (okruska)


Ma megosztottuk a főzés munkáját.   Judit készítette a levest,  én a második fogást.  Az egy tokány volt, semmi érdekes nincs benne, ez a leves viszont megérdemli a figyelmet.
Teli finom zöldségekkel,  főzve is, nyersen is, krémes, savanykás, ilyen melegben mi kellene más ??

Így készült:

Hozzávalók:   4 db hámozott, kockára vágott burgonya
                      1 hámozott kockára vágott sárgarépa
                      1 hámozott kockára vágott petrezselyemgyökér
                      4 vékony karikára szeletelt újhagyma
                      1 magozott kockára vágott piros alma
                      1/2 kígyóuborka kockára vágva
                      20 dkg gomba szeletelve

                      6 dl joghurt
                      6 dl szódavíz
                      1 ek mustár, 2 ek fehér borecet
                      1 ek friss apróra vágott kapor
                          só, őrölt bors

                     Díszítéshez petrezselyemzöldje és egy főtt tojás.

A burgonyát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a gombát főzzük meg , majd csepegtessük le.

Tegyük egy leveses tálba.  A hagymát az almát az uborkát tegyük egy keverő tálba.  Keverjük hozzá a joghurtot, a szódavizet.  Keverjük hozzá  a mustárt, a borecetet a kaprot.

Tegyük a főtt zöldségekhez és keverjük össze.
Ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

Petrezselyem vagy zellerlevéllel megszórjuk, egy kockára vágott főtt tojással gazdagítjuk.

Hidegen tálaljuk.

Hat személyre szól a recept , mi négyen befaltuk a tál levest.

Az Ági csak nézett.....

3 megjegyzés:

  1. Engem nem is érdekel a recepted, annyira édes ez a gyerek!:) Azok a hurkácskák! Jaj de cuki!::))

    VálaszTörlés
  2. Minket is elvarázsol napról napra:) Játszószékkel együtt az sztalra teszi anyukája amikor eszünk. A Papával szokott szemezni. Most sokáig nézte, lefényképeztem:)

    VálaszTörlés
  3. Annyira gyönyörű szemei vannak. És a leves is nagyon finom lehet :)

    VálaszTörlés