2010. november 16., kedd

Sertésszelet Dubarry módra

Egyszerű, elég gyors is, és nem utolsósorban nagyon finom.

Ez most tarjaszeletekből készült, de lehet karajból, pulyka- vagy csirkemellből is.
A hússzeleteket sóztam, borsoztam és olajon átsütöttem.  Kivajazott jénaiba tettem őket.

A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főztem. Leszűrtem és a hússzeletekre halmoztam.

2-3 dkg vajat felolvasztottam, tettem bele 2 evőkanál lisztet   és megfuttattam. Felöntöttem, habverővel kevergetve, kb. fél liter tejjel.  Forraltam, hogy besűrűsödjön, de nem kell sűrűre főzni.
Ízlés szerint ment bele só, bors, szerecsendió, 10 dkg reszelt füstölt sajt és egy tojás.

Ráöntöttem a karfiol tetejére, majd előmelegített sütőben szép barnára sütöttem

Egyéb nem kell hozzá, se más köret, se kenyér.   Esetleg egy pohár száraz bor, fehér, de a rosé is megteszi !


4 megjegyzés:

  1. A tejmärtästol Dubarry? Vagy az egesz ugy ahogy van? Biztos nagyon finom volt,imädom a karfiolt:)Lätod mär megint nem talälkoztunk! De Lendvära eljutottunk.Ezt nektek is lätnotok kell...nagyon jo hely es finomak a borok:)

    VálaszTörlés
  2. A karfioltól. Valaki Madam DuBarry valahanyadik Lajos szeretőjének a kedvence volt.

    VálaszTörlés
  3. Én szeretem ezt a kaját nagyon :):)

    VálaszTörlés