Hétvégén baráti látogatóban voltunk Bodmér faluban. Egyben a Márton - napi liba evést is megejtettük, ezért ma valami egyszerűt, zsírtalant kívántunk.
Múltkor vettem halakat az autóstól, egyik csomagban két szép szelet volt, azt vettem elő.
Jénai alját olíva olajjal kikentem, ráfektettem a halszeleteket. Megszórtam sóval, citromhéjjal.
A brokkolit enyhén sós, picit ecetes vízben félpuhára főztem. Leszűrtem, lecsepegtettem és a halszeleteken elosztottam.
3 dkg vajon megfuttattam 3 dkg lisztet, felöntöttem 3 dl tejjel és felforraltam. Borssal, szerecsendióval fűszereztem, két evőkanál tejfölt kevertem bele, majd mikor picit hűlt, egy egész tojást is.
Ráöntöttem a brokkoli tetejére, jól megszórtam reszelt füstölt sajttal és a sütőben szép barnára megsütöttem.
Fejenként egy közepes krumplit főztem még mellé.
Bizisten ott van a hal alul:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Isteni lehet
VálaszTörlésNekem is tetszik:)
VálaszTörlésViszonylag gyorsan kész, ami mostanában alapvető követelmény, és finom is volt. Kicsit halszagú volt tálalásnál, de az ízén nem érződött :)
VálaszTörlésNagyon jól mutat, én elhiszem, hogy ott van :)
VálaszTörlésEttől elovadok,annyira az én ízlésem :)
VálaszTörlés