Teljesen olyan, mint a borsófejtés. Összeül a család, szedegeti le a héjat, közben lehet beszélgetni, viccelődni stb.
És akkor máris nem annyira nyűg eltenni a gyöngyhagymát télire. A töpörtyű mellé például.
Saját vetés, van benne kisebb, nagyobb, nem válogatjuk méretre. Akinek nagyobb szája van be tudja kapni a nagyobbakat, a kisebb szájúak meg az apraját.
Tisztítás , mosás után az üvegekbe rakom a hagymát és ráöntöm a levet, ami így készül:
2, 5 liter víz
6 dl 10%-os ecet
1 evőkanál só
20 dkg cukor
1 mokkáskanál borkén
1 mokkáskanál szalicil
A levet felforralni, és forrón ráönteni a savanyítandó zöldségre. Becsukni, majd ha kihűlt a kamrapolcra berakni. Nem kell dunsztolni. Felbontás után sem romlik meg, sokáig nyitva maradhat az üveg. A kéntől friss ropogós marad. Én a legtöbb savanyúságot ezzel a lével készítem, uborkát, paprikát, vegyes darabost.
Imádom! Igaz, szinte mindegyik savanyúságot, de ez az egyik kedvencem.
VálaszTörlésNagyon jó ! Szeretjük a gyönygy hagymát, igaz az éven nem ültettünk. Spájzolhatnál el őszre:)))
VálaszTörlésA párom kedvence. Borkén nélkül is tökéletes lenne?
VálaszTörlésMargó
Valószínű, hogy igen, én mindig tettem bele.
VálaszTörlésBabett, majd eldugom:)
Nálunk is a kedvencek közé tartozik, minden évben vetek a kertbe.
Képes vagyok megenni egy üveggel ha van mellé valami finom husika
VálaszTörlésImádom! :):)
VálaszTörlésMeghívnálak egy játékra, nézz be kérlek hozzám :)
VálaszTörlésImádom a gyöngyhagymát! Viszont még sosem tettem el, lehet, hogy itt lenne az ideje. Mentem is a recit! :)
VálaszTörlésA borkén mikor kerül a felöntőlébe? Éva
VálaszTörlés