2011. január 18., kedd

Rucolasaláta

Ilyen szép volt. És micsoda finom !  Napokig elélnék ilyen ebéden.

A húst grillfűszer keverékkel beszórtam és egy órányi pihentetés után serpenyőben kisütöttem.

A salátát a neten keresgélve találtam , egyik áruházlánc oldalán.

Négy személyre kell hozzá:

25 dkg rucola
5-6 kemény paradicsom
3-4 zsenge újhagyma
3 gerezd fokhagyma
egy kifli vagy zsemle

olívaolaj

A salátát megmostam, lecsepegtettem.  Tálba tettem.  A zöldhagymát vékony szeletekre vágtam, amíg fehér volt. Rászórtam.
Aki akarja a paradicsomnak a héját lehúzhatja, én nem csináltam. Kockára vágtam őket és szintén ment a salátához.
Megsóztam
3 evőkanál olívaolajat összekevertem 3 gerezd összenyomott fokhagymával. Ez a dresszing.  Ráöntöttem, összeforgattam.
Egy szikkadt kiflit felkockáztam,  pici olajon serpenyőben megpirítottam és ráöntöttem.

Mennyei !

4 megjegyzés:

  1. Az olaszoknál et a kenyérsaláta...imááádom!:)

    VálaszTörlés
  2. Én is most salátáztam csak saslikkal.
    Nagyon guszta a rucola salid

    VálaszTörlés
  3. Ha tudnátok milyen finom volt, jó fokhagymásan.... huhúúú, asszem rendszeresítem:)

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...