2011. március 4., péntek

Sajtkrémes rúd




Ugye Ti is találkoztatok már a különböző frissen sült péksüteményeket árusító "fornettis egységekkel".?Van már az mindenhol. De legfőképpen az iskola mellett.:) Már hajnalban megsülnek a finomabbnál finomabb sütikék, hogy amikor csemetéink iskolába menet megéheznek biztosan ne felejtsék el útba ejteni a boltot. Ez nálunk már szinte szertartássá vált. Reggel ébresztő (nehezen), valami reggeliféle itthon és a "Mit csomagoljak tízóraira"? kérdésre általában az a válasz: " Majd veszek fornettit." Bevallom nekem is ízlik a kínálat, de az árak már kevésbé.
Sok péksüteményt próbáltam már itthon "lemásolni", de valljuk be őszintén és tegyük a szívünkre a kezünket: Az nem olyan. Ezt mondja a gyerek is. De ezt a mai próbálkozást máskor is megismétlem. Már csak azért is, mert ez bolti vajas tésztából készült, de szeretnék saját tésztát készíteni.

Hozzávalók:

1 csomag (50 dkg) vajas leveles tészta
1 tömlős sajtkrém (bármilyen ízű)
reszelt sajt 2-3 evőkanállal
1 ek tejföl
1-2 ek szezámmag

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőn kiengedjük(gy.k.) .Összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Sajkrémtől függ, lehet kell bele egy ici-pici liszt, hogy ne legyen nagyon folyós a massza.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 12 egyforma darabra vágjuk. Gondolatban elfelezzük hosszában a lapocskákat, és keresztbe bemetszegetjük. A tölteléket rákanalazzuk a tészta sima felére. Tojással körbe kenjük.Ráhajtjuk a másik felét és jól lenyomkodjuk , hogy a töltelék ne folyjon ki sülés közben. tetejét tojással lekenjük, megszórjuk szezámmaggal és forró sütőben aranybarnára sütjük.



Ez a fajta tészta nagyon bírja az éjszakai hűtőzést. Így simán elkészíthető este,be a hűtőbe, reggel pedig frissen lehet sütni.Aztán viheti a lurkó a suliba.

11 megjegyzés:

  1. Juj de guszta, látszik milyen friss és ropogós

    VálaszTörlés
  2. Reméltem, hogy megmutatod :) Na ha holnap időben hazaérünk kipróbálom.

    VálaszTörlés
  3. Szeretem az ilyen receptet! Nem maceräs elkesziteni,mutatos es biztos finom is.:)

    VálaszTörlés
  4. Ennél sokkal bonyolultabbnak gondoltam első ránézésre. Nagyon tetszik!!! Vittem!

    VálaszTörlés
  5. De remek ötlet, köszönöm! Én is sokszor gondban vagyok, mit csomagoljak tízoraira (reggelire) a "lurkónak":), hogy változatos legyen az étrendje. Beiktatom feltétlenül!

    VálaszTörlés
  6. Kipróbálom! Nagyon jóóó

    VálaszTörlés
  7. Jujj,de jóóóóó!:-)Jól néz ki,csak úgy csorog a nyálam!:-)Imádok a leveles tésztával dolgozni,a héten is tettem fel recepteket vele kapcsolatban!HA érdekel ,nézd meg!(de van több is a kategóriákon belül!)

    VálaszTörlés
  8. Nekem is tetszik a recept.A leveles tésztát gyakran használom, de a sajtkrémes verzió még nem jutott eszembe.

    VálaszTörlés
  9. Megsütöttem apósomnak névnapjára. El kellett dugnom magunk elől, hogy maradjon valami becsomagolásra:) Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  10. Mézeskalács! Szívesen, örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jól hangzik, holnap ki is próbálom :) Köszönöm :)

    VálaszTörlés

Szülinapi fügetorta

 Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni.  Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta.  Vol...