2011. március 27., vasárnap

Töltött,rántott kellevél zöldbabbal





Szeretem a hétvégét. Az egyik nap pl. szombaton végigtakarítod a házat, mosol, összedobsz valami egyszerűt. A család többi tagjának az, neked kevésbé. Aztán vasárnap főzöl egy sor menűt, meg még sütsz is valamit. Talán délután 4 órára, miután már 3x mosogattál, valamelyest rend lesz a lakásban.
A gyerekkel is megtanultál. Előkészítetted hétfőre mindenki motyóját, a cipők tiszták, fényesre suvickolva sorakoznak a polcon. Általában ilyenkor jönnek drága gyermekeink azzal, hogy mit kell vinni hétfőre a suliba. Nem reménytelen a beszerzése, csak egyszerűen lehetetlen.
Aztán , ha ezeket véghezvitted ájultan dőlsz kora este az ágyba. És arra gondolsz, hogy ismét hétfő lesz......és nem is pihentél.
Ja , el is felejtettem. Itt az ültetési idő, a tavasz, ragyogó napsütéses az idő, gondolkodol, hogy még a kertbe is ki kellene menni. Na de mikor? Hogyan egyeztessünk, hogy pihenjünk is és a családdal is legyünk....


Besamellel és darált hússal töltött , rántott kel

Tegnap én is egész nap a kertben voltam. Mindent meg akartam csinálni, mert rossz időt mondott a hétvégére. Ennek ellenére itt hétágra süt a nap. Még tegnap elterveztem, hogy ma kiadós ebédet főzök, mondván úgyis rossz idő lesz...
Gyakran készítek rántott dolgokat. Tudom, tudom nem a legegészségesebb, de akkor is. Most egyszerűen leforráztam a kelkáposzta leveleit, és besamellel, valamint fűszeres, sült darát hússal töltöttem, majd mint a húst paníroztam és sütöttem. Nem mindenki szereti a kelkáposztát, nekik készült a töltött palacsinta verzió. Minden ua.csak a káposztát sós palacsintára cseréltem.







Zöldbab köretnek

Lobogó, sós vízben roppanósra főzöm a ceruzababot, majd szűrés után rögtön jeges vízbe teszem. Így megmarad roppanósnak. Tejföllel és pörcére sütött bacon szalonnával ízesítem. Sózom, borsozom.
Bónuszként héjában sült krumplit is készítettem.






4 megjegyzés:

  1. Nahát Babett, milyen finom és érdekes ebédet főztél !

    VálaszTörlés
  2. Barbett! Nagyon finom lehetett!:D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon, de nagyon jól néz ki! Imádom az ilyen kreatív ételeket!
    Nézz be hozzám, kérlek, valami van számodra nálam...:)))

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...