2011. április 18., hétfő

Hamuban sült - útravaló

Azt mondta a Judit, ne vigyünk ennivalót, csak az odaútra, mert visszafele lesz annyi minden !
Reggel korán indulunk,  1070 km az útvonaltervező szerint, kaputól kapuig.   Valami egyszerűt gondoltam, amitől nem leszünk  egyfolytában szomjasak, én utazás közben mindig az vagyok, amit csak be kell kapni.

Darált húsból motoszkált valami a fejembe, de ne legyen fokhagymás, borsos, fűszeres. Aztán jött az isteni szikra  -  citromos kolbász!  

Innen  a recept. Mivel csak kolbászkákat sütöttem, nem töltöttem bélbe, tettem bele egy tojást is, hogy ne málljon szét.
Megkóstoltuk, pont olyan, amilyet szerettem volna.  Paradicsomot csomagolok mellé, magamnak egy kis maradék  majonézes zöldbab salátát.

Valami rágcsálni valót is szoktam, mosta medvehagymás pogácsa  volt  esélyes. De akkor a hús mellé még kenyér is kell....
Pogácsa marad húsvétra, most pedig  a Limara  mini sajtos bagettjeit  visszük. Illetve azokat, amiket én sütöttem az Ő receptje alapján.

Fele sajtos, a fele magos.  Szép, könnyű péksütemények.

Hogy ne maradjunk rágcsálni való nélkül egy  Zabpelyhes kekszet készítettem a Ráma süteményes könyvből.

Receptet majd ha hazajöttünk beírom, most még pakolászás van.

3 megjegyzés:

  1. Szeretnélek meghívni a „Húsvéti ajánlat játékba”, kérlek, nézz be hozzám! :)

    VálaszTörlés
  2. Jó utat! És az Ágit puszild, meg helyettem is, sokszor....
    Na, jókor írom, már biztos lassan odaértek...

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...