2011. április 17., vasárnap

Vasárnapi ebéd

Hogy krumplipüré lesz , az biztos volt, azt talán a Mama is meg tudja enni. Mostanában  többször lemondjuk az ebédjét, és így, hogy én külön csak neki , és igen puritánul és nagyon diétásan  se biztos semmi.

Ma  hipp-hopp  kész lett az ebéd, délután még pakolászunk kicsit, hogy  a legfontosabbak ott legyenek, mire hazaérkeznek.

A húsleves a menetrend szerint készült, azt nem tudom lefényképezni.
Aztán gondolkodtam, hogy a csirkecombból mi is legyen ?  Úgy magában megsütve ..... hááát  ...valami mást szerettem volna. Így jött ez az ananászos gondolat. Egyszerű, gyors, bedugdosom a bőr alá az ananászt, picit megsózom, vajazott jénaiban fólia alatt megsütöm, majd megpirítom.

Ehhez nem jó a savanykás saláta, befőttet nem kívántam.  Egyáltalán nem vagyok nyűgös, csak az édeskés húshoz  ugye nem mindegy mit adok.
Múltkor kaptam céklákat, alma is volt itthon , és ez olyan friss, üde , ropogós, színes, na így lett ez az alma-cékla saláta.


Alma - cékla saláta


Nagyjából egyforma mennyiségű almát és céklát lereszeltem. A céklát a sajtreszelő méreten, az almát az almareszelőn.  Meglocsoltam citromlével, mézet csurgattam rá, jól összekevertem.  Citromfüvet vágtam bele pár levelet, de a menta is kiváló.

4 megjegyzés:

  1. Igazi, finom, klasszikus ebéd! Bár most leginkább a salátára csapnék le!:)

    VálaszTörlés
  2. Most ebédeltem de pár óra és ezt is szívesen belfalnám

    VálaszTörlés
  3. Nyelek itt nagyokat, nem csak jól hangzik, de fantasztikus a színösszeállítás is!!

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...