Valóban, csak fel kell tenni főni, aztán akár el is mehetünk otthonról.
Hogy miért azt nem tudom, de a famíliában elismerten az enyém a legjobb , a lányaim pedig szorgalmas tanulók, igyekeznek és sikerrel járnak.
Tehát én így főzöm:
A húst, csontot mindig hideg vízbe teszem fel főni. Habot nem szoktam leszedni. Megvárom, hogy felforrjon. Ekkor teszem bele a zöldségeket, fűszereket.
Egész, megpucolt vöröshagymát. Ha van zöldhagymát is, vagy a kihajtott öreg hagyma levelét.
Fokhagymát, pucolatlanul, csak ledörzsölve a héját.
Egész borsot. Csak úgy, szemre. Néha szól a János, hogy ennyit !!! de ettől nem lesz erős, csak az íze lesz finomabb. Mondjuk egy vasárnapi levesbe egy teáskanálnyit teszek.
Petrezselyem gyökeret, sárgarépát, zellert, a levelét is, valami káposzta félét, krumplit. Ha van egy csokor petrezselyem zöldjét, összekötve. Zöldpaprikát.
A legkisebb lángon, takarékon, hogy éppencsak forrjon, csak picit, így fől a míg a hús megpuhul.
Ha olyan a kedvem a végén csipet szerecsendiót szórok bele.
A tésztát külön főzöm ki, vízben. Legjobban a csigát szertejük, a rendes kézi készítésűt, az való a húslevesbe.
Tálaláskor a tésztára rászűröm sűrű szövésű szitán a leves levét, a húst, zöldséget külön teszem az asztalra.
Nálunk nem vasárnap a vasárnap húsleves nélkül.
Olyan emberrel még nem találkoztam, aki nem szeretné. Olyan volt, hogy előző napi aktív borozás után jöttek hozzánk, hogy semmit nem kérnek. Aztán a húslevestől meggyógyult a megviselt gyomruk.
Hát igen a húsleves az húsleves.
VálaszTörlésTudnál mennyiségeket is írni? Szerintem kb. mindenki így csinálja, de sokaknál ott bukik meg, hogy túl kevés húst vagy zöldséget raknak bele, és híg lesz. Köszi: Csilla
VálaszTörlésEhhez a leveshez felhasználtam: egy csomag tyúk aprólék, a boltba vettem, volt benne egy egész comb, egy szárny és fél háta.
VálaszTörlésAnnyi vizet öntöttem rá, hogy bőven ellepje, 2 liter biztosan volt.
3 sárgarépa, 3 petrezselyem, 2 újkrumpli, negyed karalábé, negyed zeller, egy vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma.
Amikor bezöldségeltem akkor még pótoltam a vizet, a lényeg hogy ellepje.
Mindig attól függ mennyien eszünk, én szeretem ha elég hús van benne.
Szoktam vegyesen is, csirkelevesbe egy marhacsontot pl. úgy is finom. A leggyengébb leves a fiatal csirkéből van, abba kiskanál vegetát is szoktam.
Ez nekünk, ketten vagyunk, két napra elég.
Így igaz. A Vasárnap az húsleves nélkül nem vasárnap. Jön a töltelékes verzió...hamarosan...
VálaszTörlésjáj...én meg vasárnap általában nem szoktam főzni...
VálaszTörlésEgyetértek azzal, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű. Húsleves és húsleves közt óriási a különbség, el is lehet szúrni. A tiéd finomnak látszik nagyon!
VálaszTörlésBármikor :)
VálaszTörlésSzia! Most már én is lelkes olvasója vagyok a blogodnak! Milyen kicsi a világ... :)
VálaszTörlésÜdv: egy régi érsekhalmi
Köszi, Angi !
VálaszTörlés