2011. augusztus 21., vasárnap

Zöldbabfőzelék helyett


Félreértés ne essék, nálunk mindenki szereti a zöldbab főzeléket ,  de szoktam más formában is asztalra adni.  Tegnap reggel vagy két kilónyit szedtem a kertben, a zöldhüvelyű bab sikeresen túlélte a nagy meleget, és újra teremni kezdett. Szép zsenge hüvelyeket találtam. Elég sokat, és sok virág, bimbó látszik rajta.

Elővettem valamelyik nap a Váncsa-féle szakácskönyveket, a másodikban van ez a recept, a 63. oldalon.
Nekem a majonézes  jobban ízlett, de hogy ez kevesebb kalóriát tartalmaz az fix.

Pillanatok alatt kész, és egy szelet hússal kiváló ebéd vagy vacsora.

Így készül:      4 személyre    40 dkg zöldbab
                                            2 vöröshagyma
                                            só, bors, gerezd fokhagyma
                                            1-2 citrom
                                             1 csilipaprika

A babot megtisztítjuk, feldaraboljuk.  Ha van párolóbetétes lábasunk akkor abban roppanósra pároljuk. Ha nincs akkor ezt a lépést kihagyjuk.
Serpenyőbe olívaolajat teszünk, két evőkanállal,megpároljuk az összevágott vöröshagymákat.  Rátesszük  a zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, egy gerezd fokhagymát adunk hozzá és a feldarabolt csilit.  Fél deci vizet aláöntve puhára pároljuk a babot. Legvégül a citromok levével meglocsoljuk.
                                           

6 megjegyzés:

  1. Én is! :)) Bár a főzeléket kicsit jobban, ez kicsit diétásabb, ami néha nem árt! :)

    VálaszTörlés
  2. Bár nem vagyok egy nagy zöldbabos, ezt szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  3. Bizony a zöldbabot is lehet változatosan készíteni, nálunk leginkább csak leves készült eddig belőle.

    VálaszTörlés