2011. augusztus 21., vasárnap
Zöldbabfőzelék helyett
Félreértés ne essék, nálunk mindenki szereti a zöldbab főzeléket , de szoktam más formában is asztalra adni. Tegnap reggel vagy két kilónyit szedtem a kertben, a zöldhüvelyű bab sikeresen túlélte a nagy meleget, és újra teremni kezdett. Szép zsenge hüvelyeket találtam. Elég sokat, és sok virág, bimbó látszik rajta.
Elővettem valamelyik nap a Váncsa-féle szakácskönyveket, a másodikban van ez a recept, a 63. oldalon.
Nekem a majonézes jobban ízlett, de hogy ez kevesebb kalóriát tartalmaz az fix.
Pillanatok alatt kész, és egy szelet hússal kiváló ebéd vagy vacsora.
Így készül: 4 személyre 40 dkg zöldbab
2 vöröshagyma
só, bors, gerezd fokhagyma
1-2 citrom
1 csilipaprika
A babot megtisztítjuk, feldaraboljuk. Ha van párolóbetétes lábasunk akkor abban roppanósra pároljuk. Ha nincs akkor ezt a lépést kihagyjuk.
Serpenyőbe olívaolajat teszünk, két evőkanállal,megpároljuk az összevágott vöröshagymákat. Rátesszük a zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, egy gerezd fokhagymát adunk hozzá és a feldarabolt csilit. Fél deci vizet aláöntve puhára pároljuk a babot. Legvégül a citromok levével meglocsoljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Ezt nagyon szeretném :)
VálaszTörlésÉn is! :)) Bár a főzeléket kicsit jobban, ez kicsit diétásabb, ami néha nem árt! :)
VálaszTörlésBár nem vagyok egy nagy zöldbabos, ezt szívesen megkóstolnám :)
VálaszTörlésBizony a zöldbabot is lehet változatosan készíteni, nálunk leginkább csak leves készült eddig belőle.
VálaszTörlésPróbálkozzatok, érdemes!
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám
VálaszTörlés