2009. július 19., vasárnap

Majonézes zöldbabsaláta


Ezen a képen a tojás inkább csak díszítés. A lényeg a zöldbab.

A történet pedig úgy szól, hogy rádöbbentünk, mindjárt elmúlik a nyár, és még nem is sütöttünk semmit az udvaron. Ezen felbuzdulva, beszereztük a sütnivalókat, és tegnap estére beterveztük a garden partyt.
Az időjárásfelelős azonban közbeszólt.

Így mára tolódott a sütögetés. Scsevapcsicsa sült a parázs fölött, ahhoz készült ez a saláta.

Így készült: 40 dkg ceruzababot, zöld színűt , megpucoltam, feldaraboltam. Enyhén sós vízben
megfőztem. A főzővízbe egy evőkanál ecetet és egy gerezd fokhagymát is beletettem, a hagymát szeleteltem.

Mikor megpuhult leszűrtem, salátástálba tettem. Pici sóval, borssal fúszereztem.

10 dkg majonézt egy citrom levével, teáskanál cukorral, csokor összevágott petrezselyemzöldjével összekevertem, és a zöldbabra öntöttem, összeforgattam.

Egy kockára vágott főtt tojással és petrezselyemzölddel díszítettem.

Szeretjük a zöldbabot, de hogy ez ilyen finom lesz, arra nem gondoltam!

Azt meg, hogy milyen jól esett hozzá egy pohár 2007-es Cabernet Sauvignon, na azt csak az tudja, aki az asztalunknál ült !


És hogy mibe került mindez nekem? Számoljunk:

A zöldbabot a kertbe szedtem, ha veszem kb. 200 Ft.
10 dkg majonéz 80 Ft
egy tojás 25 Ft

Mindent felszámolva ( só, bors, citrom ) maximum 500 Ft, és akkor már az energia is benne van.
Kilencen ettünk belőle.

3 megjegyzés:

  1. Kösziiii, még van éppen egy adag bab a hűtőben lefagyasztva, tőled. :):) Meg is fogom ezt csinálni ma este....:):)

    VálaszTörlés
  2. Ez a saláta friss babból jó, én nem szeretem túlzottan a babot de amior ettem babsalátát a földhöz csapott! :)))

    VálaszTörlés
  3. Ugyanez a babsaláta még jobb fejtőbabból, vagy vegyesen fejtő- és zöldbabból.

    VálaszTörlés