2012. augusztus 14., kedd

Juhsajt fűszerekkel, olívaolajban

Itt volt ez a nagy györgyfalvi sajt, hát valahogy  el kell fogyasztani. Úgy magában unalmassá válik. 
Az Oetker könyvek egyikében  a Befőzés címűben találtam ezt az ötletet.
Egy nagy csatos üveggel már a múlt héten csináltam, de azt elajándékoztam.
Ez viszont jó lesz a vasárnapi kenyér sütéshez.

30 dkg juhsajtot szép kis kockára vágunk. 3-4 közepes hagymát, lila is legyen közte , vékonyan felszeletelünk. Két csilipaprikát  "erőtlenítettem" , kiszedtem a magját és az ereit, vékonyra felszeleteltem.
Egy tálba raktam.



Szórtam bele sót, borsot, oregánót. Két babér levelet is tettem hozzá.  10 dkg fekete olajbogyó is kellett volna, nekem ilyen többszínű darabos volt, az ment hozzá.
Leöntöttem kb. 3 dl olívaolajjal és óvatosan össze kevertem.
Lefedve 7 napig kell  a hűtőben érlelni.


Vasárnap össznépi és ünnepi kenyérsütés lesz a Tájházban, ott fogjuk megenni.

6 megjegyzés:

  1. Én is készítettem, csak zöldfűszerekkel, tavaly juhsajttal, az idén mozzarellával, s mikor a mozzarella kifogyott az olajbúl fele mozzarellával, fele juhsajttal:) Isteni finom, fennt is van a blogon nálam is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem Kati . Lehet kipróbálom a mozarellásat, bár az minálunk elfogy gyorsan.

      Törlés
  2. Jaj de klassz!!!
    Mifelénk nem lehet kapni, vagy ha igen, akkor aranyáron:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még a Györgyfalván kapott sajtból van:)

      Törlés