2013. június 25., kedd

Egy kis reklám

Idejét se tudom mikor sütöttem gépben kenyeret. Most úgy jött ki a lépés, hogy  elfogyott és dolgoztunk a pincénél, ahol is van a régi, első kenyérsütő gépem.

Szombaton vettem egy tönkölyös lisztkeveréket, csak víz meg só kellett hozzá, elrontani se lehet, és a jó öreg kínai gyártmányú Tectron nevű masina egy szép kenyeret sütött nekünk.
Amilyennek lenni kell.


A liszt a  pásztói Júlia Malomban készült bio lisztkeverék volt.  Mindenkinek ajánlom, aki kezdő sütő és géppel süt annak főleg, biztos a siker .

Többféle lisztkeveréket forgalmaznak, búza-rozs, tönkölyös, falusi fehér és pelyhes  keverékeket. Mind próbáltam, egyikben sem csalódtam.
Ez a búza - rozs keverékből sült, mindhárom képen .  Jól látható milyen szépen megrepedezett, pedig a teljes őrlésű lisztből sült kenyerekre ez nem jellemző.
Ilyen volt megszelve, elég sokan ettek belőle, szerintem nagyon finom volt. Elfogult vagyok, mert a rozskenyér a kedvencem.
Ez persze ahogy látni is lehet, nem gépi kenyér, kovászt és krumplit is tettem bele, és a gázsütőmben sütöttem.

Tudom, nem olcsók a biolisztek, nem mindenki veheti meg.  Én max. kétszer sütök hetente, egy - másfél kiló kenyér fogy el,  a biopiacon válogathatok is a jobbnál jobb lisztek közül, hát miért is ne?  

Mostanában megint sokszor eszembe jut a Kakaós csiga klub:)

Süssetek kenyeret!

5 megjegyzés:

 1. Idejét nem tudom megmondani annak, mikor sütöttem utoljára...pedig de finom is a saját sütésű.

  VálaszTörlés
 2. Sütünk, sütünk, folyamatosan :)

  VálaszTörlés
 3. Kedves Gondaanyu!
  Elromlófélben van a Clatronic márkájú 6 éves kenyérsütőgépem. Limaránál kutakodtam, hogy milyen márkájút vegyek. A hozzászólásokban találtam a megjegyzésedet, hogy"Most egy Clatronic dagasztógépem van,jó, szeretem, olyan piskótát tudok azóta sütni, hogy ihajj! de nagyon csábít egy kenyérsütő is." Ezt Te írtad anno 2010-ben.
  Két kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban:
  Lehet venni csak dagasztógépet?(mert én csak dagasztásra használom, a kenyeret is mindig sütőben sütöm.
  Piskótát mi módon készítesz dagasztógépben?
  Nagyon megköszönöm, ha válaszolsz!

  VálaszTörlés
 4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés

Kolbászos torta

A 70. nagyon meg lett ünnepelve. Azt mondta a Pali bácsi, hogy a 75-diken  egy gyerekkori jó barátja a Csík János fog itt muzsikálni :) Ige...