2014. május 29., csütörtök

Sajtfelfújt újra

Egy  RECEPTET már írtam korábban. Ez könnyebb, gondolom kevesebb a kalória értéke is, gyorsan elkészül, különleges, finom.


Hozzávalók:   4 tojás
                     3 dl tejföl
                     5 dkg vaj
                     2 dkg liszt
                     10 dkg sajt
                     csipet só

A tejfölt egy tálba tesszük. A tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a liszttel, sóval, felel reszelt sajttal elkeverjük.
Felverjük kemény habnak a tojások fehérjét.
Beleforgatjuk a sajtos masszába.
Kivajazott formákban, püspökkenyér, szuflé vagy kinek mi van, előmelegített sütőben vízfürdőben sütjük 45-50 percig.
Tálalhatjuk a formában is de kiborítva, sajttal megszórva is.  Párolt zöldborsóval, borsófőzelékkel a legszebb.
A sózással vigyázni kell, ha a sajt is sós, könnyű elsózni.

1 megjegyzés:

  1. Ó, ez nagyon jól néz ki! :):) Biztosan finom is...ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...