Hozzávalók: 60 dkg darálhús
2 tojás
15 dkg rizs
egy fej vöröshagyma
só, bors
3 dl főzőtejszín
1 citrom
2 húsleves kocka
egy csokor friss kapor
2 ek liszt
Elkészítése: A hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk. Rátesszük a rizst, kicsit együtt pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni.
A darált húst tálba tesszük, sót, borsot, tojást és a hagymás rizst beletesszük és összegyúrjuk.
Egy lábasba másfél liternyi vizet forralunk, húsleveskockával ízesítjük. A húsból maréknyi gombócokat csinálunk és a vízbe tesszük. Lassú tűzön főzzük puhára. Kb. egy órát szoktam így főzni.
2 evőkanál lisztet elhabarok a főzőtejszínnel és beleöntöm. A gombócokat ki is lehet szedni ilyenkor, de ha nem keverem, hanem csak a lábast körbe mozgatom, akkor nem törnek a gombócok.
Apróra vágom a csokor kaprot és ezt is hozzáadom.
Citromlével savanyítom.
Főtt krumplit adhatunk mellé, de önmagában is laktató és nagyon finom!
Könnyű fehérbor illik utána, jó hidegen.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése