2009. május 31., vasárnap

Vali sajtos pogácsája


Valamikor évekkel ezelőtt voltak a Kudlik Juli kedvenc pogácsái a Magyar Konyha című magazinban.
Egyik ez volt közülük. Sokszor sütöttem, mindig sikeres.
Kimondottan kezdő pogácsa sütőknek is ajánlom, nem kell hajtogatni, csak összegyúrni, és megsütni.
A Pünkösdi Bortúrázóknak sütöttem reggel, délelőtt. Ment is a recept velük.
Így készül:
50 dkg finomlisztet 25 dkg margarinnal elmorzsolgatunk. Hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 2 dl tejfölt, 5 dkg reszelt sajtot, sót ízlés szerint, és csak úgy azt is belemorzsolgatva, 3 dkg élesztőt. Összegyúrjuk, és hideg helyen egy-két órát pihentetjük.
Azután kinyújtjuk, kiszaggatjuk és megsütjük.
Ugye milyen egyszerű?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...