Kétfélét sütöttem ma.
Egyik a kapros dübbencs. A másik paprikás kácsi. Kalocsa környéki tájjellegű kalács.
Sós kelt tésztát dagasztottam. A kaprot zsíron megpároltam, sóztam, borsoztam.
A tésztát elfeleztem, kinyújtottam, egyik felébe a kaprot tettem, feltekertem és a kés fokával 2-3 centinként "bevágtam".
A másik tésztát szintén kinyújtottam, megszórtam kevés cukorral és bőven őrölt piros paprikával. Azzal, amit a pörköltbe is teszünk. Meglocsoltam egy kevés zsírral, és feltekertem.
Tepsibe tettem őket, megkentem tojással és megsütöttem.
Hát, ilyenek lettek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Hú, de megennék most egy szelettel:-)))
VálaszTörlés