2009. június 1., hétfő

Kácsi

Kétfélét sütöttem ma.
Egyik a kapros dübbencs. A másik paprikás kácsi. Kalocsa környéki tájjellegű kalács.

Sós kelt tésztát dagasztottam. A kaprot zsíron megpároltam, sóztam, borsoztam.
A tésztát elfeleztem, kinyújtottam, egyik felébe a kaprot tettem, feltekertem és a kés fokával 2-3 centinként "bevágtam".
A másik tésztát szintén kinyújtottam, megszórtam kevés cukorral és bőven őrölt piros paprikával. Azzal, amit a pörköltbe is teszünk. Meglocsoltam egy kevés zsírral, és feltekertem.

Tepsibe tettem őket, megkentem tojással és megsütöttem.

Hát, ilyenek lettek.

1 megjegyzés:

Hájas kifli hajtogatás nélkül

  Ke Trarita oldalán volt a recept, többször sütöttem, de mindig keresgélni kellett.  Itt legalább megtalálom.  0,5 kg liszt 25 dkg háj, dar...