2009. június 24., szerda

Bringatúra

Tiszta a pohár, van illemhelyiség, lehet parkolni, s megfelelő a nyitvatartási idő. Szórakoztató és kulturális programoknak, a többi között borkóstolásnak, zenei eseményeknek és táncháznak is helyet ad szerdától a Duna Borok Kertje - Turisztikai látogatóközpont a Szabadság téren, a Hütte Kávézóban Budapesten.

A három és fél hónapig tartó rendezvény fő célja a Kunsági, a Csongrádi és a Hajós-Bajai borvidék borainak megismertetése - mondta a Duna Borrégió Borút Egyesület főtitkára a megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón szerdán. Erdősi Mária szavai szerint e vidék borai a legkevésbé ismertek, holott számos nemzetközi és hazai versenyen értek el helyezést. Kiemelte a rosét, amely zászlós borrá válhat, tekintve a minőségét és a jelenlegi fogyasztói divatot.

Azok a borászatok, amelyek tagjai az egyesületnek, minőséget képviselnek, s ezen túl mindenféle szempontnak megfelelnek: a többi között tiszta a pohár, van illemhelyiség, lehet parkolni, s megfelelő a nyitvatartási idő.

A Duna Borrégiót a magyar szőlőtermesztés génközpontjaként tartják számon a hazai borászok, ahol a borkészítés több százéves hagyományokkal rendelkezik. A vidék borai kiváló minőségükkel hívták fel magukra a hazai és nemzetközi szakma figyelmét egyaránt.

Különös programnak ígérkezik Kökényesi Gábor kerékpártúrája a dunai borrégióban: a webes újságíró 720-750 kilométert teker le 17 nap alatt, ezalatt 20 borászatot "próbál ki". A borpincészetekből egy webkamera segítségével, élő bejelentkezéssel közvetíti a borkóstolókat, és - mint mondta - nem fogja kímélni a borászatokat. Az élménybeszámolókat, blogokat és a biciklitúrát az érdeklődők a www.dunaborokkertje.hu weboldalon követhetik nyomon.
Erdősi Mária ehhez kapcsolódva hangsúlyozta: terveik között szerepel egy bringa bortúra útvonal létrehozása. Mint mondta, az Alföldön nem egymás hegyén-hátán vannak a borászatok, hanem 20-30, néha 80 kilométeres távolságban vannak egymástól – írta az MTI.


Július 3-án a mi vendégünk lesz.

2 megjegyzés:

  1. jelentem van brigám! :):) a múltkor letekertem Villányba meg vissza 65 km-t....akkor én be is nevezhetnék akár :):)

    VálaszTörlés
  2. Gyerekülést előre, hátra, és indulás !

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...