Hozzávalók:
Fél kg csirkemáj
2 egész tojás
Só, majoránna, őrölt bors
Bacon szalonna, vagy házi vékonyra szeletelve
2 csirkemellfilé
Így készül: a májat a tojást a fűszerekkel turmixgépben pépesítjük.
Püspökkenyérformát kibélelünk a szalonna szeletekkel. Beleöntjük a pép felét. Rátesszük a csirkemellet, majd ráöntjük a májas pép másik felét.
Ráhajtjuk a szalonnát, ha nem elég betakarjuk szeletekkel.
Vízfürdőben, közepes erős tűznél kb. másfél óra alatt készül el.
Amikor kivettük, lenyomatjuk valamivel még a formában.
Hidegen szeleteljük, salátával kínáljuk.
Sózásnál vigyázni kell, a szalonna sótartalmát is kalkuláljuk bele.
Hideg sört vagy könnyű fehérbort igyunk hozzá.
A könnyű fehérborra szavazok:-)
VálaszTörlésEz nagyon tetszik!
VálaszTörlésÉn is elfogom készíteni!
Nekem is nagyon tetszik,es nem is nagyon bonyolult...
VálaszTörlésNagyon jól néz ki 😊
VálaszTörlés