2009. június 11., csütörtök

Tejszínes cukkini krémleves


Anna leányom egy darabig nem evett húst, akkor találta ezt a receptet. Ma már a Szabolcs kedvéért elhagyta a hústalanságot, de a leves azóta is közkedvelt minálunk.

Így készül:
70 dkg cukkinit kis kockákra vagdosunk.
Harmadát félretesszük. Olajon megpárolunk egy kis póréhagymát, majd rátesszük a cukkini kérharmad részét, megsózzuk és a saját levében 5 percig pároljuk.
Felöntjük 8 dl húslevessel és puhára pároljuk.
Botmixerrel pépesítjük.
Beletesszük a maradék cukkini kockákat és 5-6 percig főzzük.

Félrehúzzuk.
Egy dl tejszínt elkavarunk egy tojás sárgájával, tárkonnyal, kaporral, petrezselyem zölddel. A levesbe öntjük.
Ízlés szerint utánsózzuk, borsozzuk.
Én egy kis citromlével megsavanyítom, szerintem úgy sokkal finomabb.
Hidegen , melegen egyaránt finom.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép friss, üde színe van:) Én imádom a leveseket - sajnos egyedül vagyok ezzel.. A cukkini valahogy kimaradt az életünkből, egyszer próbálkoztam vele, de zátonyra futott próbálkozás volt.. Azért ezt a leves kipróbálnám, el nem tudom képzelni, milyen íze lehet?

    VálaszTörlés