Egyik kedvenc levesem. Mivel lassan virágzik a zöldbab, megmutatom, hátha másoknak is megtetszik.
Így készül: 30 dkg zöldbabot,- ha vegyesen szedünk sárgát és zöldet, sokkal szebb lesz a leves- megtisztítunk, összevágunk.
Egy darab póréhagymát felkarikázva olajon megdinsztelek, ráteszek 2 gerezd összenyomott fokhagymát. Felöntöm 1 liter húslevessel. Ha felforrt beleteszem a zöldbabot.
20 percig főzöm. Fontos, hogy a zöldbabok ne főljenek széjjel.
Ekkor egy pohár 2 dl tejfölt kanállal összekeverek és a levesbe teszem.
Megszórom kaporral, ecettel ízlés szerint megsavanyítom.
Meleg nyári napokon, hűtve, valami isteni finom !
Apám kedvence is. Nyáron 10 literes fazékból kanalazza a hűtőből. Neki nem kell meggyleves :-)
VálaszTörlésmindent szeretek ami tejfölös, tejszínes...(molly)
VálaszTörlésde mikor teszem bele a zöldbabot?
VálaszTörlésAmikor felforrt a leve.
TörlésEszter: nagypapám is így ette :)
VálaszTörlésSzerintem is nagy nyári finomság! :)
zi
Na, próba lesz :)
VálaszTörlésMagyon finom 😋
VálaszTörlés