2009. június 8., hétfő

Kapros, savanyú zöldbableves




Egyik kedvenc levesem. Mivel lassan virágzik a zöldbab, megmutatom, hátha másoknak is megtetszik.
Így készül: 30 dkg zöldbabot,- ha vegyesen szedünk sárgát és zöldet, sokkal szebb lesz a leves- megtisztítunk, összevágunk.
Egy darab póréhagymát felkarikázva olajon megdinsztelek, ráteszek 2 gerezd összenyomott fokhagymát. Felöntöm 1 liter húslevessel. Ha felforrt beleteszem a zöldbabot.
20 percig főzöm. Fontos, hogy a zöldbabok ne főljenek széjjel.
Ekkor egy pohár 2 dl tejfölt kanállal összekeverek és a levesbe teszem.
Megszórom kaporral, ecettel ízlés szerint megsavanyítom.
Meleg nyári napokon, hűtve, valami isteni finom !

7 megjegyzés:

  1. Apám kedvence is. Nyáron 10 literes fazékból kanalazza a hűtőből. Neki nem kell meggyleves :-)

    VálaszTörlés
  2. mindent szeretek ami tejfölös, tejszínes...(molly)

    VálaszTörlés
  3. de mikor teszem bele a zöldbabot?

    VálaszTörlés
  4. Eszter: nagypapám is így ette :)
    Szerintem is nagy nyári finomság! :)
    zi

    VálaszTörlés