Ilyen meleg nyári napon jól esik ebéd után, vagy a délutáni kávé mellé egy hűs desszert.
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sárgabarack
5 cl baracklikőr
citromlé
4 levél zselatin
5 dl joghurt
vaníliás cukor 1 csomag
4 dkg méz
1,5 dl tejszín
díszítéshez vágott mogyoró, mandula, barack.
Elkészítése: A barackot megmossuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Meglocsoljuk a likőrrel és a citromlével.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A joghurtot a vaníliás cukorral és a mézzel elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
4 desszertes poharat lehűtünk.
A zselatint forró vízben feloldjuk.
A joghurtot, a tejszínt és a zselatint összeforgatjuk.
A desszertes poharakba a barackkal rétegezve belerakjuk.
Tetejét mandulával, mogyoróval és citromfű levéllel díszítjük. Lehűtjük.
Ha valaki nyaral, egy pohár pezsgőt nyugodtan ihat utána !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Gyönyörű :-)
VálaszTörlésKöszönöm !
VálaszTörlésÉs gondolom finom is, és tényleg gyönyörű, nem is kicsit!
VálaszTörlésNagyon tetszik! :)))
VálaszTörlésKöszi a receptet!!!