2009. július 15., szerda

Joghurtos sárgabarack desszert

Ilyen meleg nyári napon jól esik ebéd után, vagy a délutáni kávé mellé egy hűs desszert.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg sárgabarack
5 cl baracklikőr
citromlé
4 levél zselatin
5 dl joghurt
vaníliás cukor 1 csomag
4 dkg méz
1,5 dl tejszín
díszítéshez vágott mogyoró, mandula, barack.

Elkészítése: A barackot megmossuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Meglocsoljuk a likőrrel és a citromlével.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A joghurtot a vaníliás cukorral és a mézzel elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
4 desszertes poharat lehűtünk.

A zselatint forró vízben feloldjuk.
A joghurtot, a tejszínt és a zselatint összeforgatjuk.
A desszertes poharakba a barackkal rétegezve belerakjuk.
Tetejét mandulával, mogyoróval és citromfű levéllel díszítjük. Lehűtjük.

Ha valaki nyaral, egy pohár pezsgőt nyugodtan ihat utána !

4 megjegyzés: