2009. július 18., szombat

Citromos csirkeragu leves

A Mindmegettén találtam valamikor pár éve. Többször megfőztem már, mindig sikere volt.
Tegnap régi kedves barátok jöttek, hosszú útról, ők kapták.

Így készül:

Hozzávalók: egy közepes vöröshagyma kockára vágva
Csirkemell filé 4 db azaz két csirke mellehúsa kockára vágva
egy csomag előfőzött rizs
két citrom
ételízesítő
egy csokor kaporlevél

Vajon vagy olajon megfuttattam a hagymát, majd a húst rátettem és fehéredésig sütögettem.
Felöntöttem 2 liter húslevessel, vagy vízzel, és ételízesítővel ízesítettem.
15-20 percig főztem.
A tasak rizst a levesben főztem 10 percig majd kivettem.
Egy citrom levét kifacsartam, a levesbe tettem.
A másik citromot félbe vágtam és elszeleteltem, szintén a levesbe tettem.
Meghintettem kaporral, és ízlés szerint utánsóztam.

Lehűtöttem, majd tálalás előtt beletettem a rizst is.

Szuper !

4 megjegyzés:

  1. Máris megkóstolnám! Jól értem, hogy ez hideg leves?

    VálaszTörlés
  2. Mivel NAGYON meleg volt, lehűtöttem. De ettük már melegen is. Így is, úgy is finom.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gusztusos azzal a sok citrommal!!!

    VálaszTörlés