2009. július 14., kedd

Kelt almás palacsinta

Van egy Éva almafánk. Most érik. Kicsik és kukacosak az almák, nem lett permetezve, de ha szépen és ügyesen kivágjuk a rosszat, a többi része finom.

Zöldbableves után jól fog esni a belőle készült palacsinta.

Hozzávalók: 4 dl tej ( eredetileg 6 dl volt, de ezt sokallom )
1 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
20 dkg liszt
4 tojás
2 nagyobb alma
fahéj, porcukor, csipet só

Az élesztőt 1 dl tejben egy kockacukorral felfuttattam.
A 4 tojás sárgáját az evőkanál cukorral, a liszttel , a többi tejjel összekevertem.
Az almát meghámoztam, felszeleteltem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem.

A habot a tojássárgájához adtam, majd beleforgattam az almát is.
Teflonserpenyőben vastagabb palacsitákat sütöttem. 8 darab lett. Megfordításhoz kell egy kis merészség, vagy két serpenyőt használjunk a sütéshez, vagy mint én , palacsinta lapáttal egy gyors mozdulattal fordítottam.

Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Megvettem! Az egy darab almafánk roskadozik! Kicsit kukacos, de oda se neki :-)))

    VálaszTörlés
  2. Mi nagyon szeretjük az almás palacsintát, jó sok fahéjjal!!

    VálaszTörlés