Van egy Éva almafánk. Most érik. Kicsik és kukacosak az almák, nem lett permetezve, de ha szépen és ügyesen kivágjuk a rosszat, a többi része finom.
Zöldbableves után jól fog esni a belőle készült palacsinta.
Hozzávalók: 4 dl tej ( eredetileg 6 dl volt, de ezt sokallom )
1 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
20 dkg liszt
4 tojás
2 nagyobb alma
fahéj, porcukor, csipet só
Az élesztőt 1 dl tejben egy kockacukorral felfuttattam.
A 4 tojás sárgáját az evőkanál cukorral, a liszttel , a többi tejjel összekevertem.
Az almát meghámoztam, felszeleteltem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem.
A habot a tojássárgájához adtam, majd beleforgattam az almát is.
Teflonserpenyőben vastagabb palacsitákat sütöttem. 8 darab lett. Megfordításhoz kell egy kis merészség, vagy két serpenyőt használjunk a sütéshez, vagy mint én , palacsinta lapáttal egy gyors mozdulattal fordítottam.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Megvettem! Az egy darab almafánk roskadozik! Kicsit kukacos, de oda se neki :-)))
VálaszTörlésMi nagyon szeretjük az almás palacsintát, jó sok fahéjjal!!
VálaszTörlés