A piacon nagyon finom gyümölcsös joghurtokat is árulnak. Tavasszal rákaptunk.
Mostanában azonban inkább itthon készítek. Árulnak autóval rendes házi tejet. Azt is isszuk. Ha marad, de venni is szoktunk hozzá, megaltatom.
Gyümölcs van. Meggy,ribizli , málna, kajszi, őszibarack. Aztán az "ellopott " ízek: mézes-mentás, citromos. Lesz szilvás-fahéjas, almás-fahéjas később.
Nagyon finomak, próbálkozzatok vele!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Kedves Gondaanyu!
VálaszTörlésKérlek, segíts!
Pesten egyik npiacon sem kaptam fekete ribizlit. Olvastam, hogy Te 80 mázsát kapsz hétfőn. Én 100kg-ot szeretnék vásárolni, nem baj, ha nem Pestre kell érte menni, d a kisfiam nagyon vérszegény és vashiányos. Kérlek segíts, hogy tudjak fekete ribizlit vásárolni. Az e-mail cíímem: thesmile@walla.com. Nagyon szépen köszönöm előre is.
Mórocz Ági.
Ági, nézd meg: www.biofidel.hu
VálaszTörlésÍrtam levelet is Neked.
Ezek nagyon igéretesnek tünnek. :):)
VálaszTörlésGondaanyu! Miképpen készülnek ezek a joghurtok? Leírnád? A mentásat megkóstolnám szívesen... :)
VálaszTörlésMit csinálsz annyi ribizlivel?
Évi ! A képen hátul látható kancsóba öntöm a tejet és hagyom míg meg nem alszik. Ha sietsz, tegyél hozzá egy két kanál bolti joghurtot, vagy kis citromlevet.
VálaszTörlésHa gyümölccsel csinálom, akkor a gyümölcsöt és az aludt tejet megfelelő edénybe teszem, mézet vagy kis cukrot teszek hozzá és merülő mixerrel megkavarom.
A mentáshoz az aludtejbe mézet tettem, megkavartam és 4-5 mentalevelet összevágva bele kevertem kézzel.
Így ivójoghurt lesz.
Ha a megaludt tejet hagyod a hűtőben egy napig, akkor különválik a savó. Lecsöpögtetve keményebb lesz a végtermék.
Jól lehűtve nagyon finom, mi már egészen hozzászoktunk. :)
A sok ribizli csak azért jön hozzánk, hogy lé legyen belőle, aztán viszi haza a gazdája.
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlésBiztos, hogy fogok én is készíteni!
Szeretnivaló a blogod, no meg Te is! :-)
VálaszTörlésKatt a díjért ide: http://csokiparany.extra.hu/?p=1879