Sok a zöldbabom, és kevés a hely a fagyasztóban. Ezért üvegbe teszem .
Így készül: a zöldbabot megpucolom és összevágom. 2 % -os sós vízben ( 1 liter víz 2 dkg só ) roppanósra főzöm, ez 5-10 perc.
Szűrőkanállal előmelegített üvegekbe szedem. Rámerem a főzőlevét.
Minden üvegre mokkáskanálnyi 20 %-os ecetet öntök, illetve késhegynyi szalicilt. Ez talán el is maradhat, a hőkezelés mellé nem igazán kell.
Fémtetővel lezárom és lassú tűzön, gyöngyöző forrással 15-20 percig dunsztolom.
A vízben kell kihűlnie.
Többször csináltam, több évig eláll. Télen csak ki kell nyitni és melegítés után kész is a köret.
Gondaanyu, nem csak a sok finomságért, hanem Magadért is hoztam ajándékot, remélem, elfogadod! A bologomban megleled! Kellemes hétvégét kívánok!
VálaszTörlésHMMMMMM! De guszta ez a bab! Örülök, hogy megtaláltalak!
VálaszTörlésSzivesen venném a zöldborsó üvegbe eltételét télre mert amiket találtam nagyon maceráns három napig minden nap dunsztolni 10 15 percig.
VálaszTörlésEl fött a lé az üvegben valamit rosszul csináltam. köszönöm
Még akkor megnéztem , amikor ezt ide beírtad, de én is csak olyat találtam.
TörlésSzia!
VálaszTörlésA két üveghez hány kiló zöldbabot vettél? Éva
Csak a képen van kettő, leszedem a kertben a zöldbabot, és amennyi lesz belőle, annyit csinálok.
Törlésegy hete tettem el ugyanigy és mára mind felforrt MIÉRT ???
VálaszTörlésMegnéztem az enyémeket a kamrapolcon, semmi bajuk. 10 napja raktam el őket. Szalicilt nem is tettem bele.
TörlésTalán valami sterilitási probléma, vagy a teteje nem zár jól.
Hali
TörlésOlyan helyre tedd ahol nem éri a nap.
Nagyon széééééééééééép !!! :)
VálaszTörlés