Eddig mindig kész szószt vettem, illetve port, és feljavítottam kis itthon eltett paradicsomlével.
De ha már így előtérbe került jogosan az házi ízek fontossága, nekiveselkedtem ennek a szósznak.
Így készült:
2 kisebb vöröshagymát összekockáztam, két gerezd szeletelt fokhagymával olajon megpároltam.
5 szép piros, érett paradicsomot , mint az almát, meghámoztam, (lehet forró vízbe dobni és lehúzni a héját ) kockára vágtam.
Rátettem a hagymára és nagy lángon elkezdtem főzni. Addig főztem, míg szét nem esett a nyers paradicsom.
Fővés közben tettem hozzá saját főzésű ketchupot, sót, kis cukrot és oregánót.
A húst külön pirítottam meg, és kevertem a paradicsomhoz.
Tudom, sok a hús benne, de a kosztosom saját bevallása szerint is, rosszul viseli a húsmentes napokat ( neki ezek a nehéz napjai ), meg nem is annyira szereti az olaszos ebédeket.
De, azt mondta, érezhető a különbség !
Ez nem mondható gyorsan elkészülő ételnek, bár ha paradicsomkonzervet vesz valaki.......
Szerintem nem is lassú...
VálaszTörlésHa arra gondolsz, mennyi az előkészítése, meg maga a munka-az egyáltalán nem sok...
Ha valaki szószt vesz-ott épp úgy ki kell várni, míg a husi megpuhul, igaz??
Csak közben néha rá kell nézni, de én speciel nem állok mellette folyamatosan, közben teszek-veszek...
Simán beleillik ez a gyors és könnyű -be:))
Igen, a friss paradicsom helyett lehet picit csalni tartósítószermentes dobozos-üveges paradicsomlével, különösen máskor, mikor nincs friss....
Jól hangzik! :):)
VálaszTörlésÉn eddig mindig paradicsomkonzervvel készítettem, de kb így, saját kezüleg. :) KI fogom próbálni a friss paradicsommal is.:)
A házi finomabb, no jó, picit macerásabb, de legalább tudom mit eszünk:)
VálaszTörlés