2009. augusztus 5., szerda

Pároló edény

A mai ebédünk nagyon egyszerű volt. Párolt halfilé, krumplival, cukkinival, rizzsel.
Főpróba volt.
Merthogy kaptam én a drága Pendzsi barátnémtól egy pároló szerkentyűt. A lányaimnak van már ilyen, egyik használja néha, a másik nem.
A használati utasítása elég szűkszavú, hát improvizáltam is kicsit, belemagyaráztam is kicsit a leírtakba.
Alulra kerültek a halak, sóztam, borsoztam, kis citromlevet csavartam rá és egy pár szál borsikafüvet fektettem a tetejére.
Középre került a köret. Az újkrumplit vékony karikákra vágtam, megsóztam és az edénykébe tettem. Mivel a cukkini könnyebben puhul, ezeket a krumpli tetejére tettem, megsóztam és fokhagymát vágtam rá.

Ez a felső edény izgatott leginkább. Itt lehet pl. rizst főzni. Valami ilyesmi volt a füzetben, hogy plusz két dl víz kell a rizshez. Hogy alulra vagy a rizsre nem derült ki, én mindenesetre a rizsre öntöttem.
40 percre állítottam az időzítőt.
Ilyen , amikor dolgozik.

30 perc is elég lett volna.

A rizs gyönyörűen, pergősre párolódott.
A hal persze természetesen omlós puha lett. Ugyancsak ilyen lett a krumpli és a cukkini is.

Teljes a siker, biztosan sokat fogom használni a berendezést. Zsír nélkül , könnyedén lehet benne főzni.
900 Wattos, kb. 40 forintba került az elhasznált villanyáram, ami úgy gondolom nem sok.

5 megjegyzés:

  1. Már ezerszer láttam reklámozni, de valahogy mindig zavart, hogy egy légtérben készül minden.. A rizs nem lett hal ízű? Hiszen az is bocsát ki gőzt párolódás közben..
    Mindenesetre Nálad sikeresnek bizonyult, ez elgondolkodtató.. Várom a további recepteket, pláne, hogy a fogysztása csak 40 Ft volt!!!

    VálaszTörlés
  2. Nem egy légtérben van, ennek 4 emelete van, most csak 3-at használtam, és külön kell tenni a különböző hozzávalőkat.

    VálaszTörlés
  3. Majd két éve kaptam ajándékba, de még soha nem használtam. Na majd most! Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Remélem többfélét is kipróbálsz. És leirod. Én nem vagyok egy bátor kisérletezés szempontjából.

    VálaszTörlés