2009. szeptember 9., szerda

Kókuszos kuglóf

Százszor megfogadtam, hogy nem veszek több szakácskönyvet, sem újságot. A baj csak az, hogy ott virítanak az orrom előtt aboltban, az ujságospolcon. És természetesen szebbnél szebb, nyálcsorgató fotók vannak a címlapon.

Egyik ilyen mégiscsakmegvett újságból való ez a kuglóf. Ott sokkal szebb volt, a kelt kuglófokat jobban szeretem, eléggé morzsásan lehetett csak szeletelni.

Így kell sütni:

Hozzávalók: 4 tojás
25 dkg cukor
1,5 dl olaj
15 dkg tejföl, ez egy kispohár
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál citromlé
2 dkg kakaópor
10 dkg puha vaj
8 dkg kókuszreszelék

A tojások sárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk folyamatos kevergetés közepette az olajat és a tejfölt.

Kimérjük a lisztet, hozzátesszük a sütőport, a kókuszreszelék 3/4-ét.

Felverjük kemény habnak a tojásfehérjét a citromlével.

Összekeverjük a lisztet a tojássárgás masszával, majd beleforgatjuk a habot is.

Egy kuglófsütőt kikenünk margarinnak és liszttel. A fele tésztát beletesszük, eligazgatjuk. A másik felébe belekeverjük a kakót és a sárga tészta tetejére tesszük.
Villával spirális mozdulatokkal kicsit összekeverjük a két színű tésztát.

150 fokos sütőben sütjük, kb. 50 percig.

A 10 dkg puha vajat összekeverjük a maradék 10 dkg porcukorral és megkenjük vele a kuglóf külsejét. Végül megszórjuk a kókuszreszelékkel.

Ui. : a 10 dkg vajnak a fele is elég.

6 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik, szívesen megkóstolnám! :))
    Újságokról évekig tartott mire leszoktam, ma már nem csábulok el.:))

    VálaszTörlés
  2. Ez megint nagyon jónak tűnik :) Én nem veszek soha újságot, elég nekem ha végignézem a gasztroblogokat :):):)

    Remélem szombaton tartod, és nem elfelejtettelek? :):):)

    VálaszTörlés
  3. Nekem is tetszik! Gyönyörű darab lett!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, köszönöm, köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. Tegnap sütöttem kuglófot, bár akkor még nem olvastam.:)
    Osztrák alaprecept:
    20 dkg porcukor, 1 margarin,1 vaniliacukor, 1 sütőpor, ezeket habosra keverem
    4 tojás, 25 dkg liszt, kb.2 cl rum, ezeket felváltva hozzáadagolom, keverem. Továbbiakban adhatok hozzá izlés szerint: mazsolát, csokoládét, száritott gyümölcsöt, diót, mákot.:):)
    A formát olajjal kikenem és zsemlemorzsával beszóróm. Sütés 180 fokon 50 perc

    Próbáljátok ki!!!! tuti siker :):) és finom!!!!

    VálaszTörlés

 Van egy sorozat, amit néha nézek, aholis a főszereplő otthon kenyeret süt és eladja a közeli kávézóba.  Minden nap megkérdezi, elfogyott-e,...