2009. szeptember 6., vasárnap

Nem kell mindig kaviár

Délelőtt vásárba mentünk. Reggel feltettem a rendes vasárnapi húslevest. A legkisebb lángon, takarékon szépen megfőtt mire megjöttünk.

Volt itthon néhány csirkemell filé, azokat sós fokhagymás tejbe áztattam.

Szép gomba volt a boltban, abból mártást készítettem.
Olajon hagymát pároltam, rá a gombát. Megsóztam kicsit, és megpirítottam. Meghintettem liszttel, főzőtejszínnel felöntöttem. Ízlés szerint utánsóztam, borsoztam , összeforraltam. petrezselyemzölddel megszórtam

És elmentünk.

Amikor hazaértünk gyorsan tettem föl tésztavizet.
Vajon kisütöttem a csirkemellet.
A kertben a késői vetésű krumpli alatt szép kis gumók vannak, abból főztem, majd a hús maradék zsiradékán nagy lángon megpirítottam.

Hazaérkezés után 20 perccel asztalon volt az ebéd.

Édesség az nem volt, később ettünk jégkrémet.

1 megjegyzés:

  1. Jogos, nem kell mindig kaviár! Az egyszerű, gyors ételek bizony lehetnek, épp oly finomak, mint ami mellett órákik ott kell állni..

    VálaszTörlés