Ma nagy fába vágtam a fejszét, elhatároztam, hogy azért is! Csak tanultam valamit kenyérsütésből az utóbbi időkben!
Azt a receptet használtam, amit itthon a sütőben is szoktam. Szépen bekovászoltam, ahogy a képen is látszik. Krumplival, öregtésztával.
5 óra hosszat hagytam a kovászt dolgozni, erjedni.
Akkor dagasztottam. Kézzel, mert sok volt a tészta, 4 kiló lisztet raktam a vájlingba.
Amikor megkelt a tészta, kiszakajtottam. 3 kenyeret csináltam. Szakajtóm az nincs, még ! ezért nagy tálakba tettem konyharuhába, ott újra kelt.
Amikor megkelt a tészta, kiszakajtottam. 3 kenyeret csináltam. Szakajtóm az nincs, még ! ezért nagy tálakba tettem konyharuhába, ott újra kelt.
Ekkor sütőlapátra borítottam, elláttam intelmekkel, süljél szép barnára, magasra, ropogósra, illatosra ! Vágást tettem a tetejére, megsimogattam vizes kézzel, és bevetettem a kemencébe.
Mivel nagyok voltak a kenyerek, másfél óra alatt sült meg. Közepes magas lett, kissé meglágyult a tészta kelés alatt. De illatos, ropogós, cserepes. És finom.
Mivel nagyok voltak a kenyerek, másfél óra alatt sült meg. Közepes magas lett, kissé meglágyult a tészta kelés alatt. De illatos, ropogós, cserepes. És finom.
Ismétlés lesz, van még mit tanulni, de nem adom fel.
Egyik megy holnap reggel Pestre. A másik kettőt félbe vágva szétosztottam a szomszédoknak.
Gyönyörűek!:)
VálaszTörlésSzívesen ennék belőle egy serclit.:)
VálaszTörlésDe jó dolguk van a szomszédoknak :)
VálaszTörlésGyönyörűek!
Az összes kenyérsütőgép lehúzhatja magát a wc-ben!!!
VálaszTörlésÉn már láttam korábban is, de itt sem birom kiállni, hogy ne jegyezzem meg. Gyönyörű!
VálaszTörlésJaj, köszönöm. Igyekszem tökéletesíteni a dolgot, de nem is olyan könnyű. Itthon sütőben egyszerűbb és könnyebb.
VálaszTörlés