2009. szeptember 20., vasárnap

Polenta spenóttal

A spenótot nem sokan kedvelik. Mostanában bújtatva adom asztalra, így maradék nélkül elfogy.
A szüretelőink ennek a köretnek határozottan megörültek.
Nemcsak látványnak szép a sárga puliszkán üldögélő spenótkupac (rosszindulatú egyének békának nézték), de ízletes is.

25 dkg kukoricadarát 5-6 dl forrásban lévő, enyhén sós vízbe szórunk és csomómentesre keverünk.
Egy kis tepsit vagy egy lapos jénait kibélelünk folpackkal, ezt olajjal megkenjük. Hűvös helyre tesszük.

Amikor már kihűlt és jól megdermedt a lepény, a spenótot megtisztítjuk, megmossuk. Olajon fokhagymával, borssal megszórva, sózni is lehet, de csak óvatosan, megpároljuk.
A legvégén juhtúrót vagy márványsajtot keverünk a levelek közé.

A puliszkát kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát majd csinos kockákat vágunk belőle.
Minden kocka tetejére teszünk egy kiskanál sajtkrémes spenótot.

Köretnek is kiváló, de akár önálló ételnek, előételnek is megteszi.

Gyors és könnyű, nem került 1000 forintba.

1 megjegyzés:

Lakodalmas vagy sváb kifli

  Nagyon szeretem sütni, mert akár kemencében, akár villanysütőben egyformán szépre sül.  Először lakodalomba kértek meg sütni, akkor kaptam...