Nekem könyvem van, nem kártya, de a könyvben is ott a recept.
Tészta: 30 dkg liszt
15 dkg Ráma
5 dkg cukor
1 db tojás
1 dl tej
2 dkg élesztő
1,5 kg szilva
A morzsához: 20 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg margarin
Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejben megfuttatjuk. A puha margarinnal összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és fél óráig kelni hagyjuk.
Közben a szilvát megmossuk, késsel félbe vágjuk, kimagozzuk.
Egy kb 20 x 30 cm-es tepsit kikentem margarinnal kicsit. A tésztát lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtottam és bele tettem.
A szilvákat a belsejükkel felfelé rárakosgattam úgy, hogy kissé fedjék egymást.
A morzsához való cukrot , lisztet összekevertem, majd a margarinnal eldörzsölgettem.
A szilvához kell egy kis fahéj, ezt lehet a szilvára szórni, én most a morzsába kevertem, majd ráöntöttem szépen a szilva tetejére.
Előmelegített sütőbe tettem és addig sütöttem, hogy a tetején a morzsa is kicsit barnás legyen.
Langyosan szeleteltem nagyobb kockákra.
ilyenkor sajnálom, hogy egyedül élek..mert szívesen sütnék, de egy tepsi nekem sok...majd megvárom, amig összejön a család :)
VálaszTörlésMi ketten vagyunk, úgyhogy jól járnak velem a Gyuláék a szomszédban:)
VálaszTörlésFinom lett, ugye?
VálaszTörlésMi is ketten vagyunk :-) Hol a szomszédot, hol anyósomékat traktálom a sütikkel :-))
Ma még finomabb, mint tegnap. Legközelebb eleve másnap teszem asztalra.
VálaszTörlésBrigit ráuszítottam a blogodra, hogy az urát meglepje egy ilyennel :):) Remélem sikerült neki. :)
VálaszTörlésRemélem a meglepetés is sikerül, a süti biztos, mert könnyű megcsinálni.
VálaszTörlés1,5 kg szilvát egy kb A4-es méretű tepsire? Ennyi egy normál nagyméretű tepsire is elég!
VálaszTörlésNem tudom a tepsi méreteket, egy átlagos méretüben sütöttem, nem a nagy gáztepsiben.
Törlés