Volt nekem régen egy kedves süteményeskönyvem, amit elajándékoztam. Aztán a múlt héten ajándékban megkaptam újra, itt is köszönöm Judit.
Ebből való a recept.
28 cm-es forma kell hozzá,
és a tésztához: 15 dkg liszt
7,5 dkg túró
4 dkg cukor
Fél csomag sütőpor
2 evőkanál tej
csipet só
1 vaníliás cukor
3 evőkanál olaj
Ezekből egy rugalmas tésztát gyúrunk és 30 percig pihentetjük.
Ez idő alatt megpucolunk (nekem 6 közepes kellett) 90 dkg almát, negyedekbe vágjuk, és a negyed almákat hosszában bevagdossuk. Meglocsoljuk citromlével.
A sütőformát kikenjük margarinnal, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, kibéleljük vele a formát. Belerakjuk az almát, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Elkészítjük a krémet: 10 dkg cukrot
3 tojást
1,25 dl tejszínt habverővel símára keverünk és az almára öntjük.
További 30 perc alatt készre sütjük.
Variációk: - a tojásos masszába tehetünk darált diót vagy mandulát is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Jó krémesnek néz ki, biztos finom is! Nálunk almásat nem lehet sütni, nyersen van nagy keletje:)
VálaszTörlés