Már napok óta valami diósat sütöttem volna.
Ez a süti többfelé megtalálható, én NO SALTY receptje alapján sütöttem.
Csak ajánlani tudom, akár karácsonyra is, egyszerűen elkészíthető, semmi különleges dolog nem kell hozzá, kezdők is nekifoghatnak.
Ami nem mellékes , meglepően finom !
Hozzávalók : a tésztához 30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 sütőpor
csipet só
fél citrom leve és héja
1 evőkanál tejföl
A tésztának valókat összegyúrjuk, 20 percig pihentetjük.
Töltelék: 4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
2 ek tej
sárgabarack lekvár
Míg a tészta pihen elkészül a töltelék.
A cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a diót, majd a cukros tojássárgáját is.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk fél cm vastagra, tepsibe terítjük. Megkenjük lekvárral, ráöntjük a diós krémet.
A maradék tésztából rácsokat sodrunk a tetejére.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Ezt ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésMivel a diósat imádom,ezt ki fogom próbálni!!!!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!
VálaszTörlés