2009. november 20., péntek

Mazsolás, diós almatorta


Holnap  nem vendégségbe megyünk, de én játszani is fogok, meg onokát dajkálgatni, meg nézegetni a harmadiknak a dudorodását.  És hogy ne a lányoknak kelljen főzni, visszük az ebédet.
Ez a desszert. Így felvágott kép az nincs, mert holnap és hidegen és nem itthon lesz eldarabolva.

Így készült:


Tészta: 25 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor
5 dkg méz, 5 dkg cukor
2 tojássárgája
1 tojás
15 dkg hideg vaj
A lisztet a sütőporral és a vajjal elmorzsoljuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Én kicsi jércetojással csináltam, így is elég puha lett a tészta, tettem hozzá még egy kis lisztet.
30 percig a hűtőben pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket.

1 kg almát meghámozni, kockára vágdosni. 3 evőkanál citromlével meglocsolni.
Rácsorgatni 4 evőkanál mézet, megszórni fehéjjal és egy zacskó vaníliás pudingport rászórni.
Átmelegíteni, rászórni egy vaníliás cukrot, 5 dkg mazsolát, 6 dkg összetört diót és összeforgatni.

A tésztát kétfelé osztani, egyikkel egy pieformát kibélelni, bele a töltelék, tetejére amásik tészta. . 170 fokos sütőben sütjük, 35-40 percig. Ki kell szúrkálni a tetejét, hogy a gőz ki tudjon jönni.

Hidegen kell szeletelni.

1 megjegyzés:

  1. Akkor nagyon boldogságos, szeretben fürdős hétvégét neked. :):):):)

    VálaszTörlés