2010. január 7., csütörtök

Egy kis stíriait a zord télben ?



Odakünn nag ypelyhekben esik a hó, idebenn jó meleg.
Zöldbableves után finom volt  a STÍRIAI METÉLT.

Így készül F. Nagy Angéla receptes könyvéből:

50 dkg túrót krumplinyomón áttörni ( na ezt én mindig elszabotálom ), összegyúrni két tojás sárgájával, 16 dkg liszttel, csipet sóval, evőkanál porcukorral.  Ha nem állna össze kis tejfölt tehetünk bele.

Deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra és  ujjnyi széles és hosszú metéltekre szabdaljuk.
Lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük.

Abba az edényben, amiben a tésztát összegyúrtuk 2 tojássárgáját , 2 dl tejfölt, 5 dkg puha vajat, citromhéjat, 2 evőkanál porcukrot, mazsolát elkeverünk, majd a 4 tojás fehérjéből vert habot is beleforgatjuk.

Kivajazunk egy jénai tálat .  A tésztát és a krémet összekeverjük óvatosan. Beleöntjük a tálba és forró sütőben átsütjük.

2 megjegyzés:

  1. Akkor melyik az, amibe kifőzött cérnametéltet kell tenni?

    Ez nagyon jól néz ki! :):) Kipróbálom holnap. :)

    VálaszTörlés