2010. január 7., csütörtök
Egy kis stíriait a zord télben ?
Odakünn nag ypelyhekben esik a hó, idebenn jó meleg.
Zöldbableves után finom volt a STÍRIAI METÉLT.
Így készül F. Nagy Angéla receptes könyvéből:
50 dkg túrót krumplinyomón áttörni ( na ezt én mindig elszabotálom ), összegyúrni két tojás sárgájával, 16 dkg liszttel, csipet sóval, evőkanál porcukorral. Ha nem állna össze kis tejfölt tehetünk bele.
Deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagra és ujjnyi széles és hosszú metéltekre szabdaljuk.
Lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Abba az edényben, amiben a tésztát összegyúrtuk 2 tojássárgáját , 2 dl tejfölt, 5 dkg puha vajat, citromhéjat, 2 evőkanál porcukrot, mazsolát elkeverünk, majd a 4 tojás fehérjéből vert habot is beleforgatjuk.
Kivajazunk egy jénai tálat . A tésztát és a krémet összekeverjük óvatosan. Beleöntjük a tálba és forró sütőben átsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Akkor melyik az, amibe kifőzött cérnametéltet kell tenni?
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki! :):) Kipróbálom holnap. :)
Az a vargabéles.
VálaszTörlés