A kevésbé "úri" levesek közé tartozik, sokan nem szeretik, nem főzik.
Pedig van több előnye is. Kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan kész, ha jó a recept a kezdő háziasszony is sikert érhet el vele.
Nálunk mindenki szereti, bár a lányaim a köménymagokat sorba rakosgatták a tányér szélén.
Így főzöm:
Fazékba kis olajon megfuttatom a köménymagot. Csak addig sütöm közepes tűzön, kevergetve amíg elkezd pattogni. Ekkor megszórom evőkanálnyi liszttel és tovább pirítom. Csak szép világosra.
Félrehúzom, mokkáskanálnyi őrölt pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem.
Amikor felforrott beleteszek fejenként egy elhabart tojást, kevergetés mellett.
Szórok bele ételízesítőt, ettől elég sós lesz, külön sózni nem szükséges.
Valamilyen apró tésztával gazdagítom.
Lehet cifrázni. Mi például sok levest, ezt is tejföllel esszük.
Ha van friss petrezselyem zöld akkor megszórom azzal is.
Lehet citromlével kicsit megsavanyítani.
Lehet a tojást egészben is belefőzni.
Zacskós helyett mindenképp finomabb, egészségesebb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nézz be kérlek hozzám, vár ott valami :))
VálaszTörlésÉn vöröshagymást is teszek bele,de tésztát nem.Nagyon szeretem :)
VálaszTörlés