2010. január 14., csütörtök

Mirelit borsóleves


A zöldborsót úgy szeretem, amikor nyáron kimegyek a kertbe, leszedem, kifejtem és megfőzöm.
Jó esetben addigra van már friss petrezselyem, sárgarépa is.

Borsófőzeléket csak nyáron főzök.

Tegnap mirelit borsóból kivételesen finomra sikerüt a leves.
Mindig így főzöm:
A megtisztított , feldarabolt zöldségeket, -  borsó, répa, petrezselyem, kis krumpli - olajon kevés vizet aláöntve megpárolom.
Meghintem egy teáskanálnyi liszttel, (őrölt paprikával ) felengedem vízzel.
Nem főzök sósan, így elég egy kiskanál vegeta ízesíteni.
A végén kevés apró tésztát, vagy csurgatott tésztát főzök bele.

Az máig rejtély, hogy a mirelit gyalult tököt miért csak 1 kg kiszerelésben  lehet venni ?????

4 megjegyzés:

  1. Én gyakran főzök zöldborsót, évszaktól függetlenül. Ha a fagyasztómból kifogy a házi készlet - márpedig mindig kevés - akkor fagyasztottat szoktam venni - és még nem csalódtam benne. Egy reklámban láttam, hogy azért finomabb, mint a piaci, mert ott túl sok kézen megy keresztül, itt áll, ott áll - ám a fagyasztottnál a földekről, a megfelelő időben, azonnal a gyárba kerül, és rögtön feldolgozzák.

    VálaszTörlés
  2. Erre Én is kiváncsi lennék mert nekünk elég a fél kg.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos névvel nem sikerült Ella vagyok

    VálaszTörlés
  4. Vettem ma fagyasztott tököt. Még kibontatlan állapotában többször földhöz vágtam. Utána már szépen ki lehetett vanni belőle 10dkg-ot, amennyi a kislánykámnak elég is lesz ebédre és vacsorára.

    VálaszTörlés