A zöldborsót úgy szeretem, amikor nyáron kimegyek a kertbe, leszedem, kifejtem és megfőzöm.
Jó esetben addigra van már friss petrezselyem, sárgarépa is.
Borsófőzeléket csak nyáron főzök.
Tegnap mirelit borsóból kivételesen finomra sikerüt a leves.
Mindig így főzöm:
A megtisztított , feldarabolt zöldségeket, - borsó, répa, petrezselyem, kis krumpli - olajon kevés vizet aláöntve megpárolom.
Meghintem egy teáskanálnyi liszttel, (őrölt paprikával ) felengedem vízzel.
Nem főzök sósan, így elég egy kiskanál vegeta ízesíteni.
A végén kevés apró tésztát, vagy csurgatott tésztát főzök bele.
Az máig rejtély, hogy a mirelit gyalult tököt miért csak 1 kg kiszerelésben lehet venni ?????
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Én gyakran főzök zöldborsót, évszaktól függetlenül. Ha a fagyasztómból kifogy a házi készlet - márpedig mindig kevés - akkor fagyasztottat szoktam venni - és még nem csalódtam benne. Egy reklámban láttam, hogy azért finomabb, mint a piaci, mert ott túl sok kézen megy keresztül, itt áll, ott áll - ám a fagyasztottnál a földekről, a megfelelő időben, azonnal a gyárba kerül, és rögtön feldolgozzák.
VálaszTörlésErre Én is kiváncsi lennék mert nekünk elég a fél kg.
VálaszTörlésSajnos névvel nem sikerült Ella vagyok
VálaszTörlésVettem ma fagyasztott tököt. Még kibontatlan állapotában többször földhöz vágtam. Utána már szépen ki lehetett vanni belőle 10dkg-ot, amennyi a kislánykámnak elég is lesz ebédre és vacsorára.
VálaszTörlés