2010. február 15., hétfő
Gesztenyetorta
Régebben sütöttem, ideje ideírni a készítését. 2 csomag, 50 dkg gesztenyemassza kell hozzá.
Tészta: 5 tojás
15 dkg cukor
12 dkg liszt
2 ek kakaó
2 ek olaj
fél csomag sütőpor
A hozzávalókból a szokott módon piskótát sütünk egy 26 cm átmérőjű tortaformában. Ha előző nap , este elkészítjük a tésztát könnyebb bánni vele.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, az egyik felét visszatesszük a formába.
Krém: 25 dkg puha gesztenyemasszát 2 ek rummal, 1 ek porcukorral elkeverünk.
10 gr étkezési zselatink 1 dl hideg vízben megduzzasztunk, majd vagy kevés forró vizet hozzáadva feloldjuk, vagy kicsit melegítjük amíg feloldódik.
Habbá verünk 4 dl tejszínt 2-3 ek porcukorral, vagy Hulalát, akkor nem kell bele a cukor.
Összeforgatjuk a habot, a zselatint és a gesztenyét.
A krém felét a tortaformába tett piskótára kenjük és rátesszük a másik lapot is. Szépen rányomjuk.
A többi krémet a tetejére kenjük.
Hűtőben jól lehűtjük.
Tálalás előtt habbá verünk 2 dl tejszínt és bevonjuk vele a tortát.
Eredetileg a díszítése a másik csomag gesztenye krumplinyomóval a tetejére nyomva.
Mivel karácsonyra illetve a másikat eljegyzésre sütöttem. így kicsit a tejszínhabbal is megdíszítettem.
Nem nehéz elkészíteni, nagy méretű lesz és nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Nem ér idetenni ilyent! :):)
VálaszTörlés