2010. február 19., péntek

Nyúlmájkrém

Megkérdezte a Futó Vera, kell-e nyúl??   Élve semmiképp, bunda nélkül igen.

Merthát főzünk csirkét, disznót, néha marhát. A báránynak más a szaga,  kecskét ? soha!  a nyúl meg majdnem macska.  Kedves is, szőrös is, szeretni való.
Volt a lányoknak, több is. Első dolguk volt nevet adni, aztán micsoda dolog lett volna  ebédre megenni a Dominót vagy akármelyiket is.

Ezt a nyuszkót nem ismertem.  Combjait holnap vacsorázzuk majd meg, a májából pedig májkrém készült.
Kevesebb, mint a recept adagja, mindent lecsökkentettem arányosan.

Hozzávalók:   30 dkg nyúlmáj
                      10 dkg vaj
                      10 dkg vöröshagyma
                      2 ek liszt
                      2 dl tej
                      só, őrölt bors , majoránna

A májat kis darabokra vágjuk, a olajon megpirítjuk  Kiszedjük, a kockára vágott hagymát is megpirítjuk az edényben.
2 evőkanál lisztet szórunk rá, ráöntjüka tejet és sűrűre főzzük.
Beletesszük vissza a májat, fűszerezzük és ledaráljuk vagy valahogy pépesítjük.
Ha kihűlt szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük.

Nagyon finom, legközelebb pulykamájjal is kipróbálom.

3 megjegyzés:

  1. Mit gondolsz, csibemájjal is jó? De azt hiszem pulykamájat is kapni errefelé..majd megnézem :) Guszta nagyon :)

    VálaszTörlés