Megkérdezte a Futó Vera, kell-e nyúl?? Élve semmiképp, bunda nélkül igen.
Merthát főzünk csirkét, disznót, néha marhát. A báránynak más a szaga, kecskét ? soha! a nyúl meg majdnem macska. Kedves is, szőrös is, szeretni való.
Volt a lányoknak, több is. Első dolguk volt nevet adni, aztán micsoda dolog lett volna ebédre megenni a Dominót vagy akármelyiket is.
Ezt a nyuszkót nem ismertem. Combjait holnap vacsorázzuk majd meg, a májából pedig májkrém készült.
Kevesebb, mint a recept adagja, mindent lecsökkentettem arányosan.
Hozzávalók: 30 dkg nyúlmáj
10 dkg vaj
10 dkg vöröshagyma
2 ek liszt
2 dl tej
só, őrölt bors , majoránna
A májat kis darabokra vágjuk, a olajon megpirítjuk Kiszedjük, a kockára vágott hagymát is megpirítjuk az edényben.
2 evőkanál lisztet szórunk rá, ráöntjüka tejet és sűrűre főzzük.
Beletesszük vissza a májat, fűszerezzük és ledaráljuk vagy valahogy pépesítjük.
Ha kihűlt szobahőmérsékletű vajjal habosra keverjük.
Nagyon finom, legközelebb pulykamájjal is kipróbálom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Mit gondolsz, csibemájjal is jó? De azt hiszem pulykamájat is kapni errefelé..majd megnézem :) Guszta nagyon :)
VálaszTörlésPróbáld ki csibével :):)
VálaszTörlésOK és köszi :):)
VálaszTörlés