Talán a fűszerezése miatt készül olasz módra. Egy szaftos, könnyű étel. Karajból, bordából, csirkemellből, vagy pulykából is elkészíthető.
A hússzeleteket kiklopfoltam, csak úgy enyhén, nem túl vékonyra. Gyorsan bemártottam lisztbe, hogy ne sok ragadjon rá, de ami ráragad, az besűrítse a levét.
Olajon elősütöttem őket.
Az elősütés után maradt olajban egy fej szeletekre vágott vöröshagymát megpároltam.
Visszatettem a húsokat, egy deci száraz fehérbort és egy-két merőkanál húslevest öntöttem alá.
Fűszereztem fokhagymával, oregánóval és bazsalikommal.
Két kicsi cukkinit felkockáztam. Ugyanígy két szép piros paradicsomot is.
Mikor félig megpuhult ahús, beleteszem a zöldségeket, és együtt omlós puhára párolom lassú tűznél.
Főtt tésztával tálalom, sajttal megszórva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Ez is nagyon ínycsiklandozónak látszik :):)
VálaszTörlés