Mostanában többször csináltam levesbetétnek. Gyerekkoromban a vasárnapi húslevesbe mindíg ezt csinált Anyánk. Tőle tanultam, és jó a recept. Nem fől szét, de megpuhul a közepe is.
Pontos mennyiség az nincs, irányelvek vannak.
Két egész tojást felverek villával. Teszek bele egy késhegynyi szódabikarbónát, azzal is kicsit kavargatom.
Több részletben annyi búzadarát adok hozzá, hogy közepesen lágy massza legyen.
Félreteszem egy-két órát pihenni. Ez idő alatt a dara magába szívja a nedvességet és egy tömör állagot kapunk.
Forrásban lévő sós vízbe, vagy a húsleves leszűrt levében kifőzzük.
Teáskanállal szoktam beleszaggatni, csak a hegyével, így is elég nagy gombócok lesznek. Lehet nokedliszaggatóval is, vagy ha van olyan tekerős szerkentyűvel, de én így szeretem legjobban, nem egyformán, szabálytalanul.
A képen egyébként is szabálytalan a galuska, mert kaptam Rápcakapiból származó teljel kiőrlésű tönkölybúzadarát, abból készült. Kicsit barna, de finom és szép lett.
Ha összeakadtok a lisztermékeikkel bátran merem ajánlani, én próbáltam sokfélét, az övék kiváló minőség.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szülinapi fügetorta
Előre is elnézést a képekért, majd megsütöm mégegyszer és akkor lehet jobb képeket lőni. Van egy fügefánk és rengeteg a termés rajta. Vol...
-
Ez igazán az. Sütöttem eddig is tepertős pogácsát, finom is volt, valamennyire leveles is, de ez, ez igen! Úgy kell megfogni, egyben t...
-
Biztosra veszem, hogy minden jobb háztartásban akad pogácsa recept. Kipróbált, épp kipróbálásra váró, túrós, töpörtyűs,sós, vaj...
-
Először anyósomnál ettem ilyet. Nem tudom ízlett-e, a savanyú paprikát, egyáltalán a paprikát pár éve eszem szívesen. Errefelé ún, sváb pap...
Na kipróbálom, mert ez az a leves betét, amit sosem sikerül elkészítenem
VálaszTörlésBianka, remélem ez, így jó lesz. Anyósom is tőlem tanulta :):)
VálaszTörlésKöszi a receptet, ajánlást!
VálaszTörlés